İstanbul'daki ABD Konsolosluğu'na saldırı

İstanbul'daki ikinci saldırı haberi Sarıyer'den geldi. Amerika Başkonsolosluğu'na iki terörist tarafından saldırı düzenlendi. Olay yerindeki polislerin saldırganlara karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Saldırı sonrası düzenlenen operasyonda bir terörist yaralı olarak yakalanırken, bir terörist kaçtı. ABD Başkonsolosluğu, ikinci bir duyuruya kadar konsolosluğun kapatıldı

Abone ol

İstanbul'daki ikinci terör saldırısının adresi İstanbul'daki Amerika Başkonsolosluğu'ydu.

Sarıyer İstiniye'de bulunan ABD Başkonsoluğlu'na sabah saatlerinde iki kadın terörist uzun namlulu silahlarla saldırıdı.

İki teröristin hedefi konsolosluk önündeki polis nöbet kulubesiydi.

Konsolosluğa ateş açtıldıktan sonra kaçan teröristlerle polis arasında çatışma çıktı. Bir terörist kaçmayı başardı ama diğeri kaçamadı. Bir bina boşluğunda sıkıştırıldı.

Polisin uyarılarını dikkate almayan kadın terörist çatışmaya devam etti. O görüntüler amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Polisle çatışan kadın teröristin 51 yaşındaki Hatice A. olduğu öğrenildi. 33 gün önce cezaevinden çıkan teröristin yaşadışı terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu belirlendi.

Ulusal Kanal'a konuşan mahalle sakinlerinden Ersin Satır, ABD konsoloğu'na daha önce de saldırı düzenlendiğini belirterek, bölgedeki konsolosluğun varlığından rahatsız olduklarını belirtti.

Saldırıya ilişkin İstanbul valiliği'nden de açıklama geldi. Saldrının kınandığı açıklamada, faillerin en kısa zamanda bulunacağı vurgulandı.

ABD Başkonsolosluğu ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacak.

HABER: GÖKHAN ÇELİK

Emniyet Müdürlüğü'nden ilk açıklama Gündem Belediye otobüsüne molotoflu saldırı Gündem İstanbul'da bombalı araçla polis merkezine saldırı Gündem Mardin'de polisimizi şehit eden terörist yaralı olarak ele geçirildi Gündem