Terör örgütü PKK'ya ağır darbe: Üst düzey isimler öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığınca, son bir haftada Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Batman, Bitlis ve Muş'taki operasyonlarda, aralarında turuncu listede aranan PKK'nın sözde Güroymak sorumlusu, sözde GAP sorumlu yardımcısı, sözde Savur sorumlusu ve gri listede aranan 2 örgüt mensubunun da bulunduğu 29 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Abone ol

TSK'nın 07-13 Nisan 2017 tarihi arasındaki olaylara ait haftalık bilgi notu şu şekilde:

1. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla; yurt içerisinde bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı azimli ve kararlı mücadelesini sürdürürken, Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde güvenliğin sağlanması ve bölgede terör nedeniyle göç etmiş halkın geri dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetlerini sürdürmektedir.

2. Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında; geçtiğimiz hafta içerisinde (07 – 13 Nisan 2017) bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri (özellikle Hakkari, Şırnak, Tunceli, Diyarbakır, Batman, Kars) teröristlerden temizlemek ve bahar-yaz dönemine yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edilmiş, bu kapsamda;

a. Şırnak / Beytüşşebap-Akçay, Hakkari / Yüksekova, Siirt / Eruh, Diyarbakır / Lice, Batman/ Gercüş-Sason, Bitlis / Hizan ve Muş / Malazgirt bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edilmiş,

b. İcra edilen operasyonlarda;

(1) Aralarında bölücü terör örgütünün Güroymak sözde sorumlusu (turuncu listede), Gap sözde sorumlu yardımcısı, Savur sözde sorumlusu ve gri listede bulunan 2 terörist olmak üzere toplam 29 terörist etkisiz hale getirilmiş,

(2) 9 roketatar, 54 piyade tüfeği, 2 makineli tüfek, 21 tabanca / makineli tabanca ele geçirilmiş,

(3) 63 EYP tespit edilerek imha edilmiş, 1.740 kg amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirilmiş,

(4) Teröristler tarafından kullanılan 44 sığınak, barınak ve mağara bulunarak kullanılamaz hale getirilmiş,

c. Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu üretimi, ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik icra edilen operasyonlar ve hudut hattında alınan tedbirler neticesinde; 3.213 kg toz esrar, 975 kg kubar esrar ve 41.052 paket kaçak sigara ele geçirilmiş,

ç. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 3.857 kişi yakalanmış,

d. Bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

e. Değerlendirme:

(1) Bu hafta özellikle Şırnak / Beytüşşebap-Akçay, Hakkâri / Yüksekova, Siirt / Eruh, Diyarbakır / Lice, Batman/ Gercüş-Sason, Bitlis / Hizan ve Muş / Malazgirt bölgelerinde yürütülen operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütüne ağır kayıplar verdirilmiştir.

(2) Yapılan operasyonlar ile tespit edilen sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler imha edilmiş, bu sayede bölücü terör örgütünün yaz yapılanmasının ve planladıkları hain emellerin önüne geçilmiştir.

(3) Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarından olan uyuşturucu ve kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan etkili tedbirlerle engellenmeye devam edilmiştir. Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde hafta içinde 3857 kişi yakalanmış ve çok miktarda uyuşturucu madde ve kaçak sigara ele geçirilmiştir.

(4) Türk Silahlı Kuvvetleri; geçtiğimiz yıl içerisinde teröristle mücadelede kazandığı tempoyu 2017 yılında da muhafaza etmek suretiyle bölücü terör örgütü üzerindeki baskıyı sürdürmektedir. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlı mücadelesine devam edecektir.

3. Suriye kuzeyinde icra edilen harekât kapsamında;

a. Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekâtta, TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2.015 km²’lik alan kontrol altına alınmıştır.

b. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK / PYD terörist unsurlarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir.

4.Sonuç olarak;

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak sürdürecektir.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Başkanlık sistemi eyaletsiz olmaz! Gündem Referandum öncesi YSK'dan seçmenlere uyarı Gündem Hüseyin Vodinalı: Evet çıkarsa bunlar olacak Gündem Ünlü şarkıcı İbrahim Erkal'ın sağlık durumu nasıl oldu? Gündem