Zonguldak'ta hayatını kaybeden 30 işçi için tören yapıldı

Zonguldak'ta altı yıl önce bugün yaşanan grizu faciasında otuz işçi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden işçiler törenlerle anıldı. Faciadan sonra geçen altı yıl içerisinde ülkemizde bir çok maden kazası yaşandı ve yaşanamaya da devam ediyor. Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki bir kazada iki işçi yaralandı; bu defa şans eseri can kaybı yaşanmadı.

Abone ol

Zonguldak'ta 17 Mayıs 2010 günü, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında grizu patlaması meydana gelmiş, 30 işçi hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden madenciler, Yeni Karadon Servis Kuyusu'nun önünde törenle anıldı.

Madencilikte taşeronlaşmanın artması, bununla birlikte yeterli denetimlerin yapılmaması maden kazalarına yol veriyor.

İşçiler de sağlıklı koşullarda üretim yapamamaktan ve çalışma koşullarının zorlaşmasından şikayet ediyor.

30 maden emekçisinin anıldığı dakikalarda bir kaza haberi daha düştü ajanslara... Zonguldak yine bir facianın eşiğinden döndü.

Kozlu ilçesindeki müessese müdürlüğüne bağlı maden ocağında tavan göçmesi sonucu göçük meydana geldi.

Meydana gelen göçükte Sercan Taşçı ve Ferdi Arkan adlı iki işçi yaralandı.

Yarlanan işçiler 112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı.

Yaralı işçilerin durumu iyi. Bu seferki maden kazasında can kaybı yaşanmadı. Ancak kömür madenlerindeki kötü koşulların yeni kazalarıda beraberinde getirmesinden endişe ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Çeyrek altın fiyatındaki artış kuyumcuları zora soktu Ekonomi Sosyal medyada reklam paylaşımı yapanlar mükellef sayılacak Ekonomi Sosyal medyada reklam paylaşımı yapanlar mükellef sayılacak Ekonomi Maden ocağında göçük Ekonomi