Şehit olan 3 kahraman son yolculuklarına uğurlandı

Mardin ve Van'da teröristlerin saldırısında şehit olan 1 asker ve 2 polis son yolculuklarına uğurlandı. Törenden Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Abone ol

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit olan uzman onbaşı Furkan Aydemir, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı.

Furkan Aydemir’in naaşı Kırklar Mahallesi’ndeki Fetih Camii’ne götürüldü. Törene binlerce yurttaş katıldı.

Şehit Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Aydemir, 2014 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda göreve başladı. Şehidin ağabeyinin ise Hakkari'de uzman erbaş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Hakan Yurtoğlu da Sivas'ta defnedildi.

Özel Harekat Polisi Yurtoğlu, Erzurum'da görev yaparken geçici görevle Mardin'e gitmişti.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde de şehit töreni vardı. Polis Abdullah Delibaş, Van’ın İpekyolu ilçesinde PKK'lıların silahlı saldırısında şehit oldu.

Şehit Mercanlı Köyü'nde Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğrulandı.

Delibaş'ın Van'a gönüllü olarak gittiği, 6 ay önceki görevinde yaralandığı ve izni bitmeden tekrar göreve başladığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy'dan çarpıcı değerlendirmeler Gündem IŞİD'lilerin bulunduğu bina havaya uçuruldu Gündem Şırnak'ta çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi Gündem Hrant Dink davası başladı Gündem