Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret görüşmeleri başladı!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri başladı. Komisyonda ilk kez bir işçi yer aldı. İşçi tarafı, "Enflasyon rakamları kırmızı çizgimiz" açıklaması yaptı. İşveren ise hükümetin asgari ücret desteğini arttırmasını istedi. Ulusal Kanal'a konuşan asgari ücretli kadın işçi Gülden Görmez ise ‘Nefes alabileceğimiz bir ücret talep ediyoruz’ dedi.

Abone ol

Asgari ücretli ‘nefes’ istedi

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde yapılan toplantıya bu yıl ilk kez bir asgari ücretli işçi de katıldı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay görüşmeler öncesi komisyonda yer alan yönetim kurulu üyeleriyle "simitli" basın toplantısı düzenledi. Simit daha sonra Bakanlığa da götürüldü.

Atalay, Enflasyon rakamlarının kırmızı çizgileri olduğunu belirtti, "2 bin liranın altında olmamalı" uyarısı yaptı.

Toplantıda komisyonda yer alacak olan ve asgari ücretli işçi Gülden Görmez de kamuoyuna tanıtıldı.

Görmez, borcu borçla kapatarak yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini komisyonda anlatacağını söyledi.

Türk-İş’te yapılan toplantının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu öğle saatlerinde ilk toplantısını yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptı.

İşçi tarafını temsil eden Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat açıklamalar yaptı.

İşveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç da asgari ücret desteği istedi.

Görüşmeler, 13 Aralık'ta Türk-İş'te, 20 Aralık'ta ise TİSK'de yapılacak toplantılarla devam edecek. Asgari ücretin belirleneceği son toplantı ise bakanlıkta yapılacak.

Haber: Yağız Baltacı

Kamera: Tansev Kara

ulusal.com.tr

Türk-İş: Asgari ücret 2000 TL'nin altında olmamalı Ekonomi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ünalan'daki arsayı İGDAŞ'a sattı Ekonomi TCMB: Dalgalı döviz kuru rejimi uygulaması devam edecek Ekonomi Yeni asgari ücreti belirlemek için görüşmeler başlıyor Ekonomi