Trakya emek kurultayı gerçekleştirildi

Ulusal Kanal trakya temsilciliğinin düzenlediği trakya emek kurultayı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen kurultaya 450 kişi katıldı.

Abone ol

Salonun dolduğu kurultayda hükümet istifa sloganları atıldı. Kurultaya Kristal iş sendikası başkanı Bilal Çetintaş ve Teez koop iş sendikası başkanı Osman Gürsu katılamadı. Özürlerini sunun başkanlar “gelemedikleri için kurultay katılımcılarından özür diledi.” Kurultay’ın açılış konuşmasın Ulusal Kanal Trakya Temsilcisi İmdat Şahin yaptı. Şahin “yolsuzlukların, pisliklerin ve hırsızlıkların ortaya saçıldığı bir dönem yaşıyoruz. Bu iktidardan bir an önce kurtulmak için ülkemizin gerçek sahipleri çalışanlarımızın ayağa kalması önceliğimizdir. İşçi sınıfı önüne iktidar hedefini koymak zorundadır. İzleyen değil, seyreden değil, içinde olan bir işçi sınfı lüzumludur. Emperyalizmin ülkeleri bölmeye parçalamay çalıştığı bir dönemde ona karşı ayağa kalkmaya ve macadele etmeye çağırıyoruz.” Dedi. Kurultayı Ulusal Kanal İşçi Sendika Danışmanı Erdal Demirkan yönetti. Erdal Demirkandan sonra Hava iş sendikası eski genel başkanı Atilay Ayçin ve ODTü Öğretim görevlisi Yıldırım koç konuştu

Hırsızlık Ayakkabı kutularından çıkıyor.

Erdal Demirkan konuşmasında, “ bugün iktidarın hırsızlıkları ayakkabı kutularından çıkıyor. İşçimiz yoksullaşırken bunların paraları ayakkabı kutularına sığmıyoru.” Dedi. Daha sonra sözü Atilay Ayçin’e verdi. Sendikal hareketi değerlendiren Atilay Ayçin şöyle konuştu. “bugün sendikal hareket maalesef zayıf durumdadır. İktidar eliyle işçiler sendikalardan uzaklaştırılıyor. Örgütlü bir toplum istemiyorlar. Sendikların durumlarıda ortada sendikalar tabanı örgütlemekte zorlanıyor. Bu koşullar Akp iktidarına yaramaktadır.” Dedi Özelleştirmelere değinen Ayçin, “1980 den sonraki iktidarların ilk hedefleri özelleştirme oldu. Özelleştirme hem sendikalaşmayı olumsuz etkiliyor. Hemde işçilerin alım güçlerinde önemli düşüşler sağlıyor. Akp iktidarı bugün özelleştirme rekoru kırmakta orada çalışan işçileri düşünen bir iktidar yok. Bunları al aşağı etmek için işçi sınıfı kendi varlığının farkında olması gerekiyor.” Dedi.

Yoksullaşan işçi ayağa kalkar.

Atilla Ayçinden sonra konuşan ODTÜ öğretim görevlisi Yıldırım Koç şunları söyledi. “İşçi ne zaman ayağa kalkar sorusuna Yıldırım Koç şöyle cevam verdi. İşçi sınıfı yoksullaşmadan elindekileri kaybetmeden ayağa kalkmaz. Fakat artık Akp iktidarıda denizin sonuna geldi. 10 yıllık iktidarı dönemi boyunca kredilerle, kredi kartlarını yaygınlaştırarak ayakta durdu. Fakat şimdi deniz bitti. Krediler kredi kartları denizin sonudur. Bundan sonra işçi kredilerini ödeyemez duruma gelecek. O zaman bu güne kadar aldıklarını kaybedecek ve ayağa kalkacaktır. “ dedi. İşçilerede seslenen Yıldırım Koç, Sendikaları harekete geçirecek sendikalardır. İşçilerin örgütlenmesi gerektiğini vurgulayan Koç işçilerin iktidarını kuracaklarını belirtti.

Aslanlı Yol’da işçiler Vardı.

Konuşmasına devam eden Yıldırım Koç, “Bugün 29 Ekimlerde , 19 Mayıslarda insanlar ayağa kalktı. Son olarak 10 Kasımda insanlar Aslanlı Yolda birleşti. O Aslanlı Yola kaktığımız zaman çoğu işçidir, emekçidir. O Aslanlı Yol bizim yol göstericimizdir.” Dedi.

Kurultaya Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay,Çorlu Taşeron Derneği Başkanı Cemal Dalar, Lüleburgaz Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Özdeniz Özkapı, Tkp Tekirdağ il yöneticisi Hasan Kocer, Tes-İş Sendikası Trakya Şube Sekreteri Abbas Kılıçarsaln Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu ilçe yönetimi ve Çorlu Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, Tgb Trakya Örgütleri, İşçi Partisi Trakya Örgütleri ve çok sayıda işçi katıldı.

Haber-İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

'Hükümeti istifa yetmez, Milli Hükümet kurulacak' Yurt Üsküdar'da Güçbirliği ilanı Yurt CHP adaylarını açıkladı Yurt Öğrenci otobüsü devrildi Yurt