Kayseri’den havalanan nakliye uçaklarının asker sevkiyatı için kullanılmak istendiği belirlendi

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Kayseri’den havalanan nakliye uçaklarının asker sevkiyatı için kullanılmak istendiği belirlendi. Şırnak, Siirt ve Denizli'den asker alması hedeflenen uçaklara, jetlerin vuracağı hedeflerin koordinatlarını belirleyen “gören" görevi verildi.

Abone ol

Şırnak, Siirt ve Denizli'den asker alacaklardı, savaş uçaklarının vuracağı hedefleri belirleyeceklerdi.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Kayseri'den havalanan nakliye uçaklarının görevine ilişkin ayrıntılar var.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Erkilet Mahallesi'nde konuşlu üsten darbe girişimi sırasında 8 uçak havalandı.

Kayseri'den havalanan nakliye uçaklarının Şırnak, Siirt ve Denizli'den asker sevkiyatı için kullanılmak istendiği ortaya çıktı.

22’inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Albay Erhan Baltacıoğlu ifadesinde Şırnak'tan bin, Siirt ve Denizli'nin Çardak ilçesinden 600 personelin nakledileceği yönünde emir geldiğini söyledi. Baltacıoğlu, daha sonra farklı yerlerden çelişkili emirler aldıklarını ve üslerine geri dönmelerinin istendiğini söyledi.

Uçakların izinsiz havalanması nedeniyle gözaltına alınan ve darbe girişimine destek verdikleri gerekçesiyle tutuklanan askeri personellerin ifadelerine göre uçaklara “gören” görevi de verildi.

İtirafı, Nakliye uçaklarında yükleme teknisyeni olarak görev yapan ve darbe girişimi kapsamında tutuklanan astsubay Mesut Bayar yaptı. Bayar ifadesinde, “gören” görevinin, uçaklardaki bilgisayar ve kamera sistemleriyle savaş uçaklarının vuracağı hedeflerin koordinatlarının belirlenmesi anlamına geldiğini belirtti. Bayar, bu görevin terörle mücadelede terörist unsurların vurulmasında kullanıldığını anlattı.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'da hakim savcı lojmanlarının tuvaletinde evrak bulundu Gündem 5. Kolordu Komutanlığı'nda arama başlatıldı Gündem Avrupa Polis Teşkilatı raporu: PKK ile PYD arasında organik bağ var Gündem Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan ABD açıklaması Gündem