Ermeni Diasporası telaşa kapıldı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Ermeni soykırımı iddialarına darbe vuran Perinçek kararına karşı Ermeni Diasporası telaşa kapıldı. Fransa Ermeni Teşkilatları Koordinasyon Kurumu, İsviçre'nin temyize başvurması için uluslararası dilekçe kampanyası başlattı.

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ermeni Soykırımı iddialarına karşı AİHM'de kazandığı zafer Ermeni diasporasını telaşlandırdı. Mahkeme "Soykırım emperyalist bir yalandır" diyen Perinçek'in bu sözlerini fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmişti.

Fransa Ermeni Teşkilatları Koordinasyon Kurumu, davayı kaybeden İsviçre'nin temyize gitmesi için uluslararası dilekçe kampanyası başlattı.

İsviçre'nin karara itiraz etmesi için baskı oluşturmayı amaçlayan teşkilat, İsviçre Adalet Bakanı Simonetta Sommaruga'ya hitaben bir dilekçe hazırladı.

Dilekçede, AİHM'nin Doğu Perinçek kararıyla ilgili "AİHM'in tarihi için mutlak bir ayıptır" ifadeleri kullanıldı.

"Alçak, sorumsuz ve saçma" tanımlanan kararın Ermeni soykırımının inkarcı propagandasına katkıda bulunduğu iddia edildi.

Dilekçede; söz konusu davada sadece Türk tarafının görüşlerinin alındığı, Ermenilerin görüşlerinin ise dinlenmediğini savunuldu.

17 Aralık'ta AİHM'in açıkladığı kararda İsviçre mahkemelerinin Perinçek'i mahkum eden kararları ifade özgürlüğüne aykırı bulunmuştu. Eğer İsviçre hükümeti 17 Mart tarihine kadar itiraz etmezse karar kesinleşmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusundaki ayrıntılar ortaya çıktı Gündem Kamuya rekor zarar Gündem Tutuklu yurtseverlerin tahliye talepleri bir kez daha reddedildi Gündem Yeniden yargılamalara muhalefetten yeşil ışık Gündem