ABD'den sessiz Fidan yorumu

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın "İsral ajanlarını İran'a ihbar ettiği" yönündeki iddilarla ilgili Washington sessiz kalmayı tercih etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki konuyla ilgili soruya, "yorum yapmayacağım" diyerek yanıt verdi. Psaki, "Türkler bizim müttefikimiz" demekle yetindi.

Abone ol

MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında ortaya atılan "İsrail ajanlarını Tahran yönetimine ihbar etti." iddiasıyla ilgili Washington yönetiminden ilk açıklama ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'den geldi. İddiayla ilgilisessiz kalmayı tercih eden Psaki "Türkler bizim mütteffikimiz" demekle yetindi.

Hassas konuyla ilgili yalanlama yapmayan Psaki "Türkiye ile yakın çalışıyoruz. Türkler, yakın bir müttefik. Onlarla terörle mücadele dahil olmak üzere bir dizi konuda birlikte çalışıyoruz. Türk istihbarat şefi de dahil olmak üzere tüm düzeylerde bir dizi yetkiliyle yakın temas halindeyiz" dedi.

Bir gazeteci Psaki'ye aynı konuda bir kez daha soru yöneltti. "Yani Türk istihbarat şefi ya da bu konularda herhangi bir kaygınız yok, öyle mi?" sorusuna karşılık Psaki, "Onlarla nasıl yakın temas halinde olmayı sürdürdüğümüzü az önce belirttim sanırım" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

Kaddafi haklı çıktı Dünya İran'ın nükleer atağı Dünya Suriye diplomasisi Dünya F-Tipi sızma girişimi Dünya