Kıbrıs zirvesinde 5. gün

İsviçre'de devam eden Kıbrıs müzakerelerinde Toprak Paylaşımı başlığı görüşülüyor. Müzakereleri değerlendiren Emekli Büyükelçi Ahmet Zeki Bulunç'a göre, Rum tarafı, Karpaz, Güzelyurt gibi Kuzey Kıbrıslı Türklerin egemenliğinde olan bazı bölgeleri almak ve Türkleri azınlık statüsüne düşürmek istiyor. Bulunç, müzakerelerden olumlu bir sonucun çıkmayacağını savunuyor.

Abone ol

İsviçre'nin Mont Pelerin kentinde yürütülen Kıbrıs müzakereleri 4'üncü gününe girdi.

Mülkiyet, Ekonomi, Avrupa Birliği ile ilişkiler, Yönetim ve Güç Paylaşımı başlıklarında ilerleme sağlayan taraflar Toprak Paylaşımı konusunu ele alıyor.

Toprak Paylaşımı başlığında tarafların uzlaşması durumunda haritaların masaya geleceği 5'li konferans yapılacak. Konferansa, Ada'da garantör olarak bulunan Türkiye, Yunanistan, İngiltere ile Türk ve Rum tarafı katılacak.

Peki, Rumlar ne istiyor?

KKTC'nin eski Ankara Büyükelçisi Ahmet Zeki Bulunç'a göre, Türk tarafı Rumların taleplerini yerine getirmemeli, aksi halde Türk halkının güvenliği tehlikeye girer.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

HSYK müfettişleri raporu: Ergenekon davasında FETÖ talimatı tespit edildi Gündem Dugin'den Ulusal Kanal'a çok özel açıklamalar Gündem Ulu Önder Atatürk, İstanbul'da anıldı Gündem Ankara'da Telafer teyakkuzu Gündem