Deniz Kuvvetleri şikayetçi olmuştu! Ece Sevim Öztürk tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca 15 Temmuz darbe girişimi sonrası “FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu” iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Ece Sevim Öztürk tutuklandı.

Abone ol

Öztürk, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan Adliyesi’ne getirilmişti. Çağdaş Ses sitesinin yayın yönetmenliğini yapan Öztürk, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla tutuklandı.

DENİZ KUVVETLERİ ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Ece Sevim Öztürk, 26 Mayıs 2018 tarihinde “15 Temmuz - Deniz Kuvvetlerinin En Karanlık Günü” adlı bir belgesel hazırlamış, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da 5 Haziran’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu. Soruşturma başlatan savcılığın talimatıyla Öztürk 7 Haziran’da gözaltına almıştı.

Öztürk hakkında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından verilen şikayet dilekçesinde, söz konusu belgeselin ‘15 Temmuz yargılamalarını akamete uğratmak’ ve ‘FETÖ yararına kamuoyu oluşturmak’ için yapıldığı iddia edilmişti.

KUMPAS MAĞDURU KOMUTANLARI HEDEF ALMIŞTI

Öztürk’ün hazırladığı belgeselde, hedef alınan komutanların Balyoz ve Askeri Casusluk’ta FETÖ kumpasına uğrayan askerler olduğu ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Erdoğan: Randevu istedi, vermedim Gündem 24 Haziran'da seçim yasakları neler? Gündem Muharrem İnce'ye Teori dergisi yolladılar Gündem Doğu Perinçek, İstanbullularla buluşacak Gündem