İstanbul'a 8 yeni tünel

İstanbul'da yoğun araç trafiğini rahatlatmak için düğmeye basıldı. İspanya'dan örnek alınarak hazırlanan proje, İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde onaylandı. Projeye göre, 8 ayrı noktada trafik tüneller ile yerin altından geçecek. Günde yaklaşık 300 bin aracın geçeceği öngörülen tünellerin, 2 buçuk milyara mâl olması bekleniyor.

Abone ol

İstanbul'da, trafiği rahatlatmak için 29 kilometre uzunluğunda 8 ayrı tünel yapılacak.

Proje, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li üyelerin oyları ile geçti. Proje için İspanya’nın başkenti Madrid ile Barselona kentlerindeki modeller örnek alındı.

“Dal-çık” yöntemiyle yapılacak tüneller, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kağıthane ve Sarıyer Kilyos’tan geçecek.

Proje ile özelikle E-5 ve TEM otoyolundaki trafiğin rahatılması bekleniyor. Günde yaklaşık 300 bin aracın geçeceği öngörülen tünellerin, 2 buçuk milyara mâl olması bekleniyor

Ulaşım probleminin alternatif yol ya da yolları genişletmek ile çözülemeyeceğini savunan CHP Grubu ise yeni metro hatları yapılmasını önerdi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Eyüp'te park halinde bulunan iki otomobil ateşe verildi Gündem Liselilerden fişleme talimatı veren müdür hakkında yeni atak Gündem Türksüz ve Atatürksüz anayasa karşı mücadele sürüyor Gündem Saldırıya uğrayan plakçının sahibi Koreli Seogu Lee açıklama yaptı Gündem