Ankara Üniversitesi'nde Aydınlanma galip geldi!

Ankara Üniversitesi öğrencileri rektörlüğünde oturma eylemi yaptı

Abone ol

Ankara Üniversitesi öğrencileri rektörlüğünde oturma eylemi yaptı. Nedeni ise hafta sonu düzenlenecek sayılı aydının katılacağı Aydınlanma sempozyumunu rektörlüğün iptal etmesi. Eylem başarılı oldu. Üniversite yönetimi kararından geri adım atmak zorunda kaldı. Sempozyum Ankara üniversitesi tıp fakültesinde yapılacak.

Ankara Üniversitesi’nde, 26-27 Aralık tarihlerinde Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan “Aydınlanma Sempozyumu” dün akşam saatlerinde elektrik tesisatının “arızalandığı” gerekçesiyle iptal edilmişti.

Bu iptal kararı üzerine Ankara Üniversitesi öğrencileri, üniversite rekötrlüğünde "Aydınlanma İşgali" başlattı. Başlatılan işgal ve görüşmeler sonucunda Aydınlanma Sempozyumu Tıp Fakültesi'nde gerçekleşecek.

Öte yandan Ankara Üniversitesi öğrencisi ve TGB Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, Aydınlanma işgali ile ilgili açıklama yaptı.

Tokgöz'ün açıklaması şu şekilde:

Ankara Üniversitesi öğrencisi ve TGB Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz'ün Aydınlanma işgali ile ilgili açıklaması!Posted by Türkiye Gençlik Birliği (TGB) on 24 Aralık 2015 Perşembe

REKTÖR GERİ ADIM ATTI

Öğrencilerin işgaline karşı geri adım atan rektörlük, 4 kişilik heyet ile görüşmek zorunda kaldı.

Rektör yardımcısı ve Tıp Fakültesi dekanı ile görüşmenin sona erdiği, öğrencilerin salon talebinin tekrarladığı bildirildi.

Okul yönetimi ise talebe bugün 17.00'ye kadar yanıt verecek.

Yanıtın olumsuz olması durumunda da eylemlerin büyütüleceği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Anayasa Mahkemesi'nden aşı kararı Sağlık Soğuk havalara dikkat! Sağlık Ankara Üniversitesi'nden Aydınlanma Sempozyumu'na yasak! Sağlık "Hedef Cumhuriyet'i yıkmak ancak Türkiye Cumhuriyeti buna izin vermeyecektir" Sağlık