Avrupa Birliği ile Türkiye özel zirve yapacak

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında özel bir zirve yapmayı planladıklarını söyledi. Mülteci krizinin öncelikli gündem maddeleri olduğunu belirten Tusk, “Türkiye ile ortak eylem planımızın başarıya ulaşması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

Abone ol

Avrupa Birliği Konseyi başkanı Donald Tusk, AB ile Türkiye arasında Mart ayı başında özel bir görüşme yapmayı planladıklarını söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan AB Liderler Zirvesi'nin ilk gününün sonunda basın toplantısı düzenlendi. Basının karşısına geçen Tusk, sözlerine Ankara’daki terör saldırısını kınayarak başladı.

Türkiye ile üzerinde çalışılan sığınmacı kriziyle ilgili Ortak Eylem Planı'nın önemini vurgulayan Tusk, "Başarılı olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de düzenlediği basın toplantısında, mart ayı başında 28 üye devletin katılacağı olağanüstü AB-Türkiye Zirvesi yapılacağını ifade etti.

Türkiye ile AB arasındaki son zirve 29 Kasım’da yapılmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırısı nedeniyle Brüksel’deki zirveye katılmamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Sağlık Bakanlığı'ndan Ankara saldırısıyla ilgili yeni açıklama Gündem Türkiye Barolar Birliği'nden Ankara saldırısı açıklaması Gündem Erdoğan'dan sert sözler Gündem Türkiye Mehmetçik için ayağa kalkıyor! İşte il il eylem yer ve saatleri Gündem