Akın İpek hakkında 'yokluğunda tutuklama' talebi

Örgüt yöneticiliği ile suçlanan Koza - İpek Holding'in sahibi Akın İpek hakkında tutuklama kararı verildi. 7 holding yöneticisini serbest bırakan savcılığın, şüphelilere kara para aklama ve hayali altın ticareti iddialarını sorduğu öğrenildi.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü'ne finans desteği sağlandığı iddiasıyla başlatılan Koza - İpek Holding'e yönelik operasyonda bir tutuklama kararı çıktı.

7 Milyar 40 milyon doların yurt dışına kaçırıldığı bilgisi üzerine başlatılan operasyonda, holdingin sahibi Akın İpek örgüt yöneticisi olmakla suçlanıyordu.

Yurt dışında olan İpek, savcılıkta sorgulanamadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İpek hakkında "yokluğunda tutuklama" talebinde bulundu. Talebi kabul eden Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, İpek hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı verdi.

Operasyonda gözaltına alınan diğer 7 şüphelinin sorgularını savcı Musa Yücel yaptı.

Şüphelilere Emniyet ve savcılık sorgularında, “Fethullahçı Terör Örgütü ile bir alakanız var mı, bir sempatizanlığınız var mı" diye soruldu. Örgüt adına himmet adı altında para toplanması için herhangi birinden talimat alıp almadıkları sorusu da yöneltildi.

Cemaat okulları için "terör örgütü okulları" ifadesini kullanan savcılık, Koza Holding'in bu okullara yardım edip etmediğini de şüphelilere sordu.

7 şüpheli, akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin, şirketlerdeki havale yetkisinin 200 bin Lira ile sınırlı olması, büyük miktardaki para transferi yetkisinin Akın İpek’de bulunması, adli kontrol kararına gerekçe gösterildi.

ulusalkanal.com.tr

Trafik şube müdürlüğüne saldırı: 3 polis yaralı Gündem Kritik MGK sonrası açıklama Gündem İstanbul'da büyük operasyon Gündem Türkiye'den eski ABD Ankara Büyükelçisi Edelman’a sert yanıt Gündem