Renault işçileri "ücret zammı sözü" yerine gelmeyince eylem yaptı

Renault işçileri, geçen yıl işveren tarafından verilen "ücret zammı sözü" yerine gelmeyince eylem yaptı. Emekçiler her Pazartesi ve Perşembe günleri vardiya çıkışlarında 40 dakika boyunca sloganlar eşliğinde yürüme kararı aldı.

Abone ol

Reno emekçileri, ücretlerine zam yapılmayınca vardiya çıkışlarında eylem yapma kararı aldı.

Metal işçileri Bursa'da geçen Mayıs ayında ücret zammı talebiyle eylem yapmış, çalışma saatlerinde ve maaşlarında iyileştirme sözü almıştı.

Ancak fabrika yönetimi banka promosyonları ve yılbaşı primleri dışında saat ücretlerinde iyileştirme yapmadı.

Emekçiler de her Pazartesi ve Perşembe günleri vardiya çıkışlarında eylem yapma kararı aldı. İşçiler iyileştirme yapılana kadar eylemlerine devam edecek.

Öte yandan, Asgari ücrete gelen zam sonrası 7-8 yıllık çalışan ile işe yeni başlayanların ücretlerinin aynı seviyede kalması da işçilerin tepki gösterdiği bir başka nokta.

8 yıllık çalışanla işe yeni başlayanın aynı ücreti almasına tepki gösteren işçiler, kıdem durumuna göre de farklılaştırma yapılmasını istiyor.

ulusalkanal.com.tr

Kıdem Tazminatı’nın fona devredilmesi hedefine tepki Ekonomi “Elektrikte soyguna son kampanyası başlatıyoruz” Ekonomi Altın fiyatları tarihi zirveyi gördü Ekonomi Bizi buraya Amerikancılığımız getirdi Ekonomi