Giresun'da son durum

Giresun'da sel felaketi meydana geldi. Doğankent ilçesinde yağış sonrası su baskınları yaşandı. Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Şu ana kadar 133 vatandaş kurtarıldı. 1 asker ve 3 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı.

Abone ol

Giresun'da etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelana yol açtı. Dereler taştı. Cadde ve sokaklar su altında kaldı. 1 asker ve 3 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. 11 yurttaşı arama çalışmaları sürüyor.

Piraziz ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi taştı. Yollar, bahçeler su altında kaldı.

Yağışın etkisini kaybetmesinin ardından Abdal Deresi'nin debisi düştü. Vatandaşlar, suların çekilmesiyle ev ve iş yerlerinin önünde biriken çamuru temizledi.

Sağanak nedeniyle Bulancak ilçesinde de cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Ekipler, bölgede çalışma yaptı. Yağlıdere, Çanakçı ve Güce ilçelerinde de mahalle ve köy yollarında küçük çaplı toprak kaymaları meydana geldi.

Dereli ilçesinde sağanak nedeniyle kent merkezinden geçen dere taştı. Cadde ve sokaklar su altında kaldı. Bazı araçlar sürüklendi. Birçok ev ve iş yerini su bastı. Dereli-Giresun yolu da ulaşıma kapandı.

Sağanak nedeniyle Aksu Deresi'nin debisi yükseldi. Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı.

Doğankent ilçesinde ise yağış sonucu su baskınları meydana geldi. Tüm bölgede çalışmalar yoğun olarak sürüyor.

Giresun Valiliği, vatandaşların aşırı yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu. Milli Savunma Bakanlığı'nca Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopterin arama- kurtarma faaliyetlerine destek için Giresun'da görevlendirildiği de açıklandı.

ulusal.com.tr

Bakan Selçuk o ödemeler için tarih verdi: Yarın başlıyor Gündem AFAD'tan Giresun açıklaması Gündem Erdoğan, Üsküdar’daki bir restoranda yemek yedi Gündem Bayraktar AKINCI TİHA kritik bir eşiği daha geçti Gündem