Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Fethullah Gülen üçüncü bir ülkeye kaçabilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in 3. bir ülkeye kaçma ihtimali olduğunu söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin "olağanüstü hal ilanından sonra Türkiye’de yaşanan gelişmelerden kaygı duyuyoruz" açıklamasına tepki göstedi.

AB'nin Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye yanıt veren Çavuşoğlu, "Hayatında darbe görmemiş ülkeler bize ders veriyor." dedi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin OHAL konusunda Fransa ve Almanya ile endişelerini paylaşmadığını belirtti. "Peki neden Türkiye'de olunca endişeleniyorsunuz? OHAL'i 3 aydan önce kaldırmak istemiyoruz. OHAL'de vatandaşın hürriyeti kısıtlanmayacak, güçlenecek. Attığımız adımları Avrupa Konseyi'nde de anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in “Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesi durumunda AB, üyelik sürecini anında durduracak” sözlerine de "Türkiye'nin patronu değiller. Hiç kusura bakmasınlar. Türkiye ile böyle tehditvari konuşamazlar." şeklinde yanıt vrdi.

Dışişleri Bakanı, Amerika'nın Fethullah Gülen'in iadesi konusundaki tavrını da eleştirdi. Gülen'in iade edilmemesinin Türkiye-Amerika ilişkilerini etkileyeceğini söyledi.

"Gülen'in 3'üncü bir ülkeye kaçma ihtimali var." diyen Çavuşoğlu darbe girişiminde bulunmuş birine siyasi sığınma olmayacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul eski Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın intihar ettiği iddia edildi Gündem Kimya fabrikasında yangın Gündem Sıcaktan bunalanlar Van Gölü’ne akın etti Gündem Görevden alınan Bolvadin Kaymakamı tutuklandı Gündem