Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İncirlik’i Rusya’ya açarız

TRT Haber'e konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gündeminde Rusya ile ilişkiler ve IŞİD ile mücadele vardı. Çavuşoğlu, "IŞİD'e karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere İncirlik Hava Üssü'müzü açtık. Rusya ile de aynı işbirliğini niye yapmayalım?" dedi. Çavuşoğlu daha sonra "böyle bir açıklama yapmadım" dedi ancak Kremlin'den "İlgili organlarımız, bunu siyasi ve askeri açıdan analiz edecek" açıklaması geldi.

Abone ol

Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, İncirlik Üssü'nü Rusya'ya açabileceklerinin sinaylini verdi.

"DEAŞ terör örgütüne karşı biz herkesle işbirliği yaparız. Başında beri biz mücadelemizi yapıyoruz ve DEAŞ'a karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere de biliyorsunuz İncirlik Hava Üssü'müzü açtık. Rusya ile de aynı işbirliğini niye yapmayalım?"

Çavuşoğlu TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşmasını değerlendiren Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la Soçi'de yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

"Bİz Erdoğan ile Putin'in telefonla görüştüğü konular, ilişkilerimizde hangi adımları atacağız ve nasıl atacağız bunları görüştük"

Çavuşoğlu, görüşmenin ikili ve ekonomik ilişkilerle bölgesel konular bakımından son derece faydalı olduğunu belirtti. Türkiye ile Rusya arasında 'ortak bakanlar kurulu' anlamına gelen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizmasının hazırlıklarını Lavrov'la birlikte yapacağını söyledi.

"O nedenle bu mekanizmaların tekrar hayata geçirilmesi bölge için de terörle mücadelemiz için de herhangi bir olumsuz vakanın yaşanamaması bakımından da son derece önemlidir. Bu konuda da Sergey Lavrov'un da söylediği gibi mutabık kaldık"

Çavuşoğlu, İncirlik Üssü'nün Rus savaş uçaklarına açılabileceği mesajını verdi.

"DEAŞ terör örgütüne karşı biz herkesle işbirliği yaparız. Başında beri biz mücadelemizi yapıyoruz ve DEAŞ'a karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere de biliyorsunuz İncirlik Hava Üssü'müzü açtık. Rusya ile de aynı işbirliğini niye yapmayalım?"

Çavuşoğlu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu'nda da soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, "ben öyle bir ifade kullanmadım" dedi.

"Benim böyle bir ifadem olmadı. Biz DAEŞ ile ilgili bütün ülkelerle işbirliği yapabiliriz dedim. Örnek olarak da İncirlik hava üssündeki uçakları ve bulundurdukları gücü verdik."

Konuyla ilgili bir açıklama da Kremlin'den geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova ve Ankara'nın İncirlik Üssü'nün kullanımıyla ilgili olarak resmi görüşme yapmadığını ifade etti. Peskov, "İlgili organlarımız, bunu siyasi ve askeri açıdan analiz edecek" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Valiliği, havalimanı saldırısındaki yaralılarla ilgili son durumu açıkladı Gündem MHP’de kritik tarih: 9 Ekim Gündem İl il bayram namazı saatleri Gündem Uğur Poyraz, Atalay Filiz'i savunacak Gündem