Ordu'nun dereleri tehdit altında!

Artvin halkının doğa mücadelesi sürerken, türkülere konu olan Ordu'nun derelerinin yine 'HES tehdidi altında olduğu ortaya çıktı. Ordu'da özel sektör tarafından dereler üzerine kurulan 13 Hidroelektrik Santraline ilave olarak 17 HES'in daha yapılması planlanıyor. Dahası Artvin ile Ordu arasında 750 civarında HES projesi bulunuyor.

Abone ol

Ordunun türkülere konu olan meşhur dereleri yok olacak, tarım alanları ve flora olumsuz etkilenecek. Nedeni ise rüzgar enerjisi yerine Hidroelektrik Santrallerinin tercih edilmesi.

Çok sayıda dere Hidroelektrik santrallerine teslim oldu. Bolaman, Melet ve Turnasuyu bunlardan bazıları. 9 Hidroelektrik Santrali faal. 4 HES'in inşaası ise devam ediyor.

Dereler üzerine Devlet Su İşleri tarafından 17 yeni hidroelektrik santrali daha inşa edilecek.

Bölgedeki HES çılgınlığı bununla da sınırlı değil. Artvin ile Ordu arasındaki dere ve ırmaklar üzerinde tam 750 HES projesi bulunuyor.

Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü Resul Şahin duruma tepkili.

HES'ler için 'olumlu' yönde verilen ÇED raporları yargıya taşınarak 'yürütmeyi durdurma' kararı alınıyor ancak proje değiştirilerek HES çalışmalarına devam ediliyor. Ordu ise doğasını kaybetme tehlikesini yaşıyor.

ulusalkanal.com.tr

Köylü kadınlar Almanca, İngilizce, Fransızca ve Rusça biliyor Yurt Fenerbahçe Yunanistan deplasmanında Yurt Başbakan ve bakanlara şok otoyol suçlaması! Yurt Oğlunu öldüren babaya, 16 yıl hapis cezası Yurt