İşte AKP'nin Suriye karnesi

Hatay'daki sıcak gündem, yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin de ana konusu oldu. Peki, AKP iktidarı, Suriye'de Şubat 2011'de başlayan terör eylemlerine nasıl yaklaştı? İşte o üç yıllık süreç ve iktidarın karnesi...

Abone ol

AKP hükümeti, Şubat 2011'de başlayan terör eylemlerinin Amerika ile birlikte destekleyicisi oldu.

Türkiye, teröristlere ev sahipliği yaptı. AKP, terör gruplarına silah, mühimmat ve eğitim desteği verdi. Sınır, yol geçen hanına döndü.

Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda 52 kişi öldü, 146 kişi yaralandı. Akçakale ve Cilvegözü saldırıları 18 kişinin canına mâl oldu. El Kaide, Niğde'de bir astsubay, bir polis ve bir yurttaşımızı şehit etti.

Sınırdaki il ve ilçeler; havan, uçaksavar ve makineli tüfek ateşi altında yaşamaya mahkum edildi.

AKP'nin saldırgan tutumu, Türk jetinin düşürülmesine yol açtı. Türk Ordusu ise AKP talimatıyla Suriye'ye ait bir askeri uçak ve bir helikopteri düşürdü.

11 sınır kapısı El Kaide, ÖSO ve PKK'ya teslim edildi. AKP, kukla devletin denize açılmasını sağlayacak "sözde Kürt Koridoru"nun önünü açtı.

AKP'nin desteklediği çatışmalar, bölge ekonomisini çökertti, çarşılar boşaldı. Resmi kayıtlara göre 600 bin, kayıtdışı olarak ise 1 milyonu aşkın mültecinin Türkiye'ye yığılması; işsizliği ve suç olaylarını patlattı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'ı hiç böyle dinlemediniz Gündem Amerikan Hastanesi'nden Kenan Işık açıklaması Gündem ''İnatçı ve hırslı olmalı'' Gündem Gündemi sarsacak yeni bir ses kaydı daha Gündem