Irak'ta sokak eylemleri

Irak'ın başkenti Bağdat ve güney kentlerinde yeniden başlayan sokak eylemleri giderek büyüyor. Yolsuzluğa karşı ve ekonomik taleplerle sokağa çıkanlarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Göstericilerin istifa eden hükümete tanıdığı süre de bugün sona eriyor.

Abone ol

ABD'nin Kasım Süleymani ve El Mühendis suikastleri sonrasında durağanlaşan gösteriler ateşlendi. Irak'ta başkent Bağdat sokakları savaş alanına döndü.

Tahrir ve Tayaran Meydanları'nda toplanan kalabalık yolları ulaşıma kapattı. Birçok üniversite, okul, devlet kurumu kurumlarına giriş çıkışlar engellendi. Sokaklarda lastik yakıldı.

Güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı, çatışma yaşandı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği biligilere göre 2 kişi yaşamını yitirdi, 60 kişi yaralandı.

Bağdat'ın yanı sıra güneydeki Necef, Kerbela, Vasıt ve Nasıriye kentlerinde DE gösteriler şiddetlendi.

Yolsuzluğa karşı, siyasi istikrar ve ekonomik taleplerle sokağa çıkan göstericilerin, taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete verdiği süre doluyor.

Taleplerin yerine getirilememesi durumunda hükümeti hayatı durdurmakla tehdit ediyor.

Yeni bir hükümet kurulmasını isteyen göstericiler, erken seçim çağrısı yapıyor.

Irak'ta 1 Ekim 2019'dan bu yana, altyapı yetersizliği, işsizlik, ülkenin içişlerine yönelik dış müdahale gibi gerekçelerle hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor. Şimdiye kadar gösterilerde en az 460 kişi öldü, 19 bin kişi yaralandı.

ulusal.com.tr

Taal Yanardağı her an patlayabilir Dünya Kanlı Ocak kurbanları anıldı Dünya Avustralya'yı yangınların ardından toz fırtınası, dolu ve sel vurdu Dünya İran'dan BMGK'ya rest Dünya