Ruhani, ABD'ye meydan okudu

ABD Başkanı Trump'ın, İran ile Batı arasında imzalanan nükleer anlaşmayı bozma tehtidine Tahran'dan sert tepki geldi. Turamp'a meydan okuyan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani "Nükleer anlaşmanın sağladığı faydayı, 10 Trump gelse geri alamaz" dedi. İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi'de, ABD'nin devrim muhafızlarını terör örgütü ilan etmesi durumunda, ABD ordusunu terör örgütü IŞİD'le ile bir tutacaklarını söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2015'te İran ile Birleşmiş Milletlerin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında imzalanan nükleer anlaşmayı bozabileceği yönündeki açıklamalarına Tahran'dan yanıt geldi.

Tahran Üniversitesinde konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani "Bu anlaşmayı iptal ederiz" tehtidinde bulunan Donald Trump hakkında sert konuştu.

Anlaşma ile elde edilen kazanımlara dikkat çeken Ruhani "Geri alınamayacak faydalar sağladık. Değil Trump, 10 Trump gelse, bunları kimse geri alamaz" dedi.

İran Cumhurbaşkanı "Eğer ABD ihlalde bulunursa, bütün dünya İran'ı değil,Amerikayı ayıplar" diyerek Washington yönetimini uyardı.

İran, Barack Obama döneminde 2015'te varılan anlaşma gereği uranyum zenginleştirmede kullanılacak olan santifrüj sayısını üçte iki oranında azaltmayı kabul etmiş, buna karşılık diğer ülkelere petrol ihrac etmesinin önünde engel teşkil eden yaptırımlar kaldırılmıştı.

ABD'ye bir tepki de İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Muhammed Ali Caferi'den geldi.

Trump yönetiminin "Yaptırımlar Yoluyla Amerika'nın Düşmanlarıyla Mücadele" yasasına dikkat çeken Caferi, "ABD, İran'a yaptırım uygularsa Tahran bunu Washington'un tek taraflı olarak nükleer anlaşmadan çekilmesi olarak görecek" dedi. Sahip oldukları füzelere dikkat çeken Caferi, yaptırımlar hayata geçerse ABD, bölgedeki askeri üsleri İran sınırlarından 2 bin kilometre uzağa taşımak zorunda kalır ifadelerini kullandı.

Muhammed Ali Caferi, ABD'nin devrim muhafızlarını terör örgütü ilan etmesi durumunda, ABD ordusunu terör örgütü IŞİD'le ile bir tutacaklarını da söyledi.

Haber/Kamera: Yakup Aslan

ulusal.com.tr

Sosyal medyadan terör propagandasına tutuklama Gündem Büyükada soruşturmasında istenen cezalar belli oldu: 11 zanlının 15'er yıla kadar hapsi istendi Gündem İstanbul Şişli'de çifte protesto Gündem Türk Yıldızları akrobasi timi, 25. Yılını Konya’da kutladı Gündem