TMMOB: Tasarı meclis gündeminden geri çekilmelidir

Yabancılara bağımsız çalışma yetkisi veren “Uluslararası İşgücü Kanunu Taslağı”na Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden tepki geldi. Odalar Birliği, yüz binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısı aleyhine birçok olumsuzluk içeren tasarının sömürge yaklaşımı olduğunu savundu. Açıklamada, “Tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminden çıkarılmalıdır” denildi.

Abone ol

Uluslararası İşgücü Kanunu taslağı meclis gündeminde görüşülecek.

Tasarıyla, Türkiye’de mühendislik ve mimarlık unvanlarının kullanılması hakkındaki uygulamaları düzenleyen yasanın üç maddesi değişiyor.

12 Temmuz Salı Günü Meclis Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülecek olan tasarı ile yabancılara bağımsız çalışma izni verilecek.

Tasarıda, akademik ve mesleki yeterliliğini kanıtlamayan, diploma denkliği aranmayan, sadece sözlü beyanla yabancı çalışanlar nitelikli işgücü sayılacak.

Başka ülkelerin teknik elemanlarının hiçbir denetime tabi olmaksızın Türkiye’de meslek icra etmelerine olanak sağlayan tasarıyla, yabancılar ülkeye gelmeden ve vergi ödemeden çalışabilecek.

Yüz binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısı aleyhine birçok olumsuzluk içeren bu tasarıya, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tepki gösterdi.

Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, tasarının ilgili meslek odalarının görüşlerinin alınmadan hazırlandığına dikkat çekerek, “Ülkemizi sömürge, yurttaşlarımızı ikinci sınıf ucuz işgücü olarak gören bu tasarı, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminden geri çekilmelidir” dedi.

Haber-Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Suriyelilere vatandaşlık vaadine MHP ve CHP'den tepki Gündem Muhalefetten AKP'ye içtüzük tepkisi Gündem Atatürk Havalimanı saldırısında tutuklanan 7 şüpheli yabancı uyruklu Gündem Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretleri için dava açıldı Gündem