Beyaz Saray Sözcüsü Spicer: IŞİD'i yenmek için Rusya ile çalışırız

Donald Trump yönetimi Beyaz Saray'daki ilk günlük basın toplantısını yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer tarafından yapılan toplantıda Rusya ile işbirliği açıklaması, TPP anlaşmasından çekilme kararı ve Amerika'nın İsrail büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınacağı iddiaları ön plana çıktı.

Abone ol

Beyaz Saray'ın yeni basın sözcüsü Sean Spicer ilk günlük basın toplantısını gerçekleştirdi.

Spicer, IŞİD'le mücadele konusuna değindi, "IŞİD'i yenme konusunda çıkarlarımızı paylaşan tüm ülkelerle birlikte çalışacağız. Eğer IŞİD'le savaşma anlamında ulusal çıkarlarımızla da örtüşüyorsa, bu ister Rusya olsun ister başka bir ülke, bunu deneriz" dedi.

Spicer, Başkan Trump'ın da bu konuda oldukça net olduğunu söyledi. Yeni yönetimin göreve gelmesinin ardından Amerika'nın Rusya ile işbirliği konusunda ilk defa bu kadar net ifadelerde bulunması dikkat çekiyor.

Spicer, yeni başkan Trump'ın Trans-Pasifik Ortaklığı (TPP) ticaret anlaşmasından çekilmesi kararını "Amerikan halkının çıkarları bunu gerektiriyordu" sözüyle savundu. Spicer, tüm dünyada Amerikan çıkarlarına uygun ticari ilişkiler geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer Amerika'nın İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması konusunda henüz verilmiş bir kararları olmadığını söyledi. Spicer, "İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz" dedi.

Donald Trump, seçim kampanyası sırasında Amerika'nın İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü vermiş, başta Filistin tarafı olmak üzere uluslararası kamuoyunda bu öneri ciddi tartışmalara neden olmuştu. Bu taşınmanın Ortadoğu barış sürecine çok büyük zararlar vereceği de dile getirilmişti.

ulusalkanal.com.tr

ABD istihbaratı Trump ile Rusya arasında ilişki bulamadı Dünya Europol'den tarihi eser kaçakçılığı operasyonu Dünya CIA'in yeni patronu belli oldu Dünya Türkiye, Rusya ve İran uzlaştı Dünya