Çin Başkonsolosluğu'ndan 19 Mayıs mesajı

Türkiye'nin milli mücadelenin ilk adımı olan 19 Mayıs için Çin'den özel bir tebrik geldi. Çin İstanbul Başkonsolosluğu, "Yakın çağda benzer geçmişi olan ve şimdi de milli diriliş için çalışan Çin Milleti olarak, Türk dostların 19 Mayıs bayramını kutluyoruz.” mesajını paylaştı. Pekin'de, Azerbaycan ve Bulgaristan'da da etkinlikle düzenlendi.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Mesaj konsolosluğun resmş Twitter hesabından paylaşıldı.

Milli Mücadele coşkusuna dünya da ortak oldu. Çin'in başkenti Pekin'de tören düzenlendi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel etkinlik yapıldı.

Törene Büyükelçi Abdülkadir Emin Önen ile elçilik çalışanları katıldı.Önen, Çin halkına 19 Mayıs'ı Çince konuştuğu bir videoyla anlattı.

Bir tören de Türkiye'nin Azerbaycan Bakü Büyükelçiliğin'de yapıldı. Törene Büyükelçi Erkan Özoral, Askeri Ataşe Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, büyükelçilik müşavir ve çalışanları katıldı.

Törende sosyal mesafe kurallarına da dikkat edildi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

Tören dolayısıyla Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliğinde fotoğraf sergisi düzenlendi.

ulusal.com.tr

CKD Başkanı Genel Başkanı Tülin Oygür: O altı ay bugüne ışık tutması bakımından çok önemli Gündem HAK-İŞ Genel Başkanvekili Osman Yıldız: Bu akşam 1 milyon üyemizle kutlamalara katılacağız Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan BMGK'ya tepki Gündem TGB Genel Sekreteri Okan Özkan: Bugün bizim de doğum günümüz Gündem