Suriye'den çarpıcı mesajlar: 'ABD, Erdoğan'a yılanı öp diyor'

Türkiye ve Rusya arasındaki yakınlaşma ve Fırat Kalkanı Harekatı Suriye Şam'da yakından izleniyor. Sadece hükümet katında değil Suriye'nin milli muhalefeti de Türkiye ile ilgili gelişmeleri ilgiyle takip ediyor. Suriye krizinde Türkiye'nin Rusya ile ortak zemin arayışları olumlu karşılanıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği Lozan tartışması ve Fırat Kalkanı'nda Şam'la koordinasyon sağlanmaması tepki ve endişe yaratıyor.

Abone ol

Suriye Sosyal Milliyetçi Partisi'den Tarık el Ahmet, Suriye Şam'daki ofisinde Ulusal Kanal'a konuştu. Ahmed, ABD'nin Rakka planlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın Suriye'de dikkatle izlediğini belirten Ahmed, TSK'nın Fırat'ın doğusuna yönelikte hedefleri olduğu görüşünü savunuyor.

Suriye'de eleştiriler Şam'da doğrudan koordinasyon kurulmaması noktasında toplanıyor. Ahmed de bu noktaya dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan çıkışı da Suriye'de gündem oluşturmuş durumda. Suriye'de politik çevreler, Lozan üzerinden sınırları tartışmanın "yeni Osmanlıcı" siyasetin devamı olduğunu düşünüyor. Tarık El Ahmed de Lozan'ı tartışmanın "kaosa neden olacağını" ifade ediyor.

MEHMET KIVANÇ / ŞAM

ulusalkanal.com.tr

Antonio Guterres BM Genel Sekreteri seçildi Dünya Tayland Kralı hayatını kaybetti Dünya Körfez İşbirliği Konseyi, FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımladı Dünya Esad'dan 'Türkiye' açıklaması Dünya