Lavanta bahçeleri üreticinin yüzünü güldürdü

Lavanta çiçekleri Türkiye'nin dört bir yanında adeta görsel şölen oluşturdu. Güzel görünümlerinin yanında, gıdadan kozmetiğe kadar birçok sektörde kullanılan lavantalar üreticinin de yüzünü güldürüyor.

Abone ol

Türkiye'nin verimli topraklarında bugünlerde açan lavantalar mis kokularıyla ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen lavanta bahçeleri fotoğraf kareleri için vazgeçilmez adres haline geldi. Lavantanın insana huzur veren görselliği ve dinlendirici kokusunu yaşamak için bahçelere gidenler ile fotoğraf tutkunları, mor renkli tarlaları sosyal medya hesaplarından paylaşmayı da ihmal etmiyor.

Lavanta çiçeğinin kullanıldığı sektörler saymakla bitmiyor. Tıp, gıda ve kozmetiğin yanı sıra yağ sektöründe de yaygın olarak kullanılan lavanta verimi ve katma değeri ile öne çıkıyor.

Lavanta tarlaları bu hasat döneminde de ziyaretçilerin yanı sıra üreticinin de yüzünü güldürdü.

İzmir'in Seferihisar ilçesinin Turgut Mahallesi'nde 4 yıl önce ekilen yaklaşık 20 dönümlük lavanta bahçesinden bu yıl yüzde 100 verim bekleniyor. İlin en büyük lavanta bahçelerinden olan tarladan yağ, su ve sabun da üretiliyor.

Yetkililer tarlaların hem turizme hem de üretime katkısından dolayı ilerleyen süreçte yaygınlaştırılmasını planlıyor.

ulusal.com.tr

Marmaris'te deprem Yurt Manisa ve Adana'da fabrika yangını Yurt İstanbul'da uyuşturucu operasyonu Yurt Konya'da Başşehir geleneği Yurt