125 milyon dolarlık savunma anlaşması imzalandı

İngiltere ve Türkiye arasında 125 milyon dolarlık savunma anlaşması imzalandı. Ankara’da önemli görüşmeler yapan İngiltere Başbakanı Theresa May ile Başbakan Binali Yıldırım, Türk savaş uçağı yapımı konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre İngiliz firma ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi, Türk savaş uçağı geliştirmek için birlikte çalışacak.

Abone ol

Washington’ın ardından Ankara’ya geldi, önemli anlaşmalara imza attı.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakâr Parti Genel Başkanı Theresa May (Teresa Mey), Ankara temaslarını Başbakan Binali Yıldırım ile görüşerek noktaladı.

Ortak basın toplantısı yapan iki başbakan, 125 milyon dolarlık savunma anlaşması yaptı.

Başbakan Yıldırım, İngiliz firması ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi’nin yeni bir savaş uçağı geliştirme sürecinde birlikte çalışacağını söyledi.

Anlaşmanın önemine vurgu yapan May, “Bu İngiltere'nin küresel ve ticari bir ülke olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yeni bir stratejik ortaklık başlattıklarını dile getiren May, bu ortaklığın istihbarat paylaşımı, havacılık ve ülke içinde güvenliğin sağlanması konularında yararlı olacağını dile getirdi.

Yıldırım ve May, Kıbrıs meselesinde de birlikte çalıştıklarını belirtti. Kıbrıs’ta iki toplumun da beklentilerini karşılayan bir çözüm için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden çıkma kararı da basın toplantının gündemindeydi. Yıldırım, Bretix (biretiks) kararının Türkiye ile İngiltere’nin işbirliğini engellemeyeceğini söyledi.

Yıldırım’ın AB için kullandığı “giren de pişman girmeyen de ifadeleri konuk başbakanı ve izleyenleri kahkahaya boğdu. Theresa May ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimini de hatırlattı, her zaman Türkiye’nin yanında olduklarını kaydetti.

Dün Anıtkabir’i ziyaret eden ardından da Beştepe Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, 'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de vatanını seviyor Gündem İstanbul'da elektrik kesintisi Gündem Fırat Kalkanı Harekatı'nda bir uzman çavuş şehit Gündem Çavuşoğlu'nun Latin Amerika turu yarın başlıyor Gündem