Bilgöl'de PKK'ya müdahale

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yolu ulaşıma kapatan PKK'lılara jandarma ve polis ekipleri müdahale etti. 2 gündür kapalı olan Karlıova-Varto yolunda PKK'lılar güvenlik ekiplerine taşla karşılık verdi. Şırnak ve Diyarbakır'da ise PKK yandaşları gündüz saatlerinde cadde ortasında ateş yakıp olay çıkardı.

Abone ol

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde jandarma ve polis, PKK'lıların kapattığı yolu açmak için harekete geçti.

PKK'lıların 2 gündür kapalı tuttuğu Karlıova-Varto yoluna saat 05.00 sıralarında helikopterlerle çok sayıda asker ve özel harekat timleri indirildi.

TOMA ve zırhlı araçlarla göstericilere müdahale edildi. Buna karşılık PKK'lılar da taş ve sopalarla karşılık verdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde de yüzleri maskeli göstericiler polisle çatıştı. PKK yandaşları Nusaybin Caddesi’ni trafiğe kapattı, Dörtyol kavşağına barikatlar kurdu. Göstericiler olay yerine sevk edilen polis araçlarına saldırdı.

PKK'lılar daha sonra Cizre Köprüsüne piknik tüpü düzeneğiyle hazırlanan bombalı tuzak kuruldu. Bomba imha uzmanları, düzeneği bombayı fünye ile etkisiz hale getirdi. Köprü yeniden ulaşıma açıldı. Olaylar sırasında bir çocuk yaralandı.

YDG-H üyeleri Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de ortalığı birbirine kattı. PKK yandaşları gündüz saatlerinde cadde ortasında ateş yakıp eylem yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Gülen örgütü dinlemeleri taşeron örgüte yaptırdı Gündem AİHM, Perinçek-İsviçre Davası'nda önemli gelişme Gündem ''Açılım''ın kapanış perdesi Gündem Soma için toplanan paraları çaldılar! Gündem