Irak'ın kuzeyindeki PKK kampları

Türk ordusu, Mart ayında Afrin harekatını yürütürken PKK'ya karşı da Irak sınırında operasyonlara başlamıştı. Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar kapsamında 27 kilometre derinliğe girildi ve adım adım Kandil'e doğru ilerleniyor. Peki operasyonda hangi aşamaya gelindi? İşte ayrıntılar...

Abone ol

PKK/PYD'ye Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarıyla ağır darbeler indirildi. Sırada Irak'ın kuzeyindeki terör kampları var.

Bu kamplar arasında terör örgütü açısından en kritik olanları ise Kandil ile Hakurk… Hakurk, Kandil ile diğer terör üsleri arasında köprü rolü görüyor.

Hakurk, konumu itibariyle de 3 ülke sınırının kesiştiği noktada bulunuyor.

PKK’nın ana karargahı Kandil ise Türkiye'ye mesafe olarak en uzak kamp pozisyonunda. Türk Silahlı Kuvvetleri Mart ayından itibaren Kandil'e ulaşmak için güzergahta bulunan terör yuvalarını bir bir dağıtmaya başladı. Gelinen noktada ise yaklaşık 27 kilometre Irak sınırı içine girildi.

Kontrol altına alınan bölgeler için ise mühimmat ile personel taşıması ağırlıklı olarak helikopter ve yük hayvanlarıyla sağlanıyor. Ayrıca destek atışları kapsamında obüs topları için yollar açılıyor.

Büyük ölçüde Irak sınırları içinde olan Kandil Dağı'nın bir bölümü de İran sınırında yer alıyor.

Bölgeyi yakında bilen araştırmacı gazeteci yazar Murat Güztoklusu'na göre Türkiye Kandil'e ilişkin operasyonunu mutlaka İran ve Irak ile birlikte yapmalı.

HABER: GÜRKAN DEMİR - KAMERA: SABRİ KARA

ulusal.com.tr

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde skandal Gündem Siyasetin gündemi Kandil operasyonu! Kim ne dedi? Gündem Devlet Bahçeli'den AKP'li adaylara sert tepki Gündem İlker Yücel: HDP tatlı değil Beşiktaş'ta patlayacak bombaları hazırlıyor Gündem