AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan IMF açıklaması

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Geçen seçimden sonra döviz kurları üzerinde yapılan manipülasyonları gördünüz. Maalesef aynı karanlık zihniyetin sahipleri, Türkiye'nin artık IMF'ye muhtaç olacağını, IMF ile yeni bir program imzalaması gerektiğini söylemeye başladılar. Hedef Türkiye'yi bağlamak, ayaklarına pranga vurmaktır. Hiç heveslenmesinler. Türkiye, bir daha asla IMF'ye muhtaç olmayacak, kapısına gitmeyecek, kendi kendine yeterli bir ekonomi olacaktır" dedi

Abone ol

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İşte S-400 meselesini görüyorsunuz." diyerek, "Vakti zamanında karanlık odaklar Türkiye'nin sanayileşmesinin önüne geçmeseydi, Türkiye'nin milli harp sanayisini, uçak sanayisini kurmak için bir şekilde engel olmasalardı bugün Türkiye belki kendi savaş uçağını yapmış olacak, kendi otomobilleriyle dünyada rekabet edecek, kendi füzelerini yapacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

"Ekonomik anlamda güçlü olmak zorundayız"

Kurtulmuş, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehditlerle başa çıkabilmesi, ayakta durabilmesi için ele güne muhtaç olmaması gerektiğini dile getirerek, "Geçen seçimden sonra döviz kurları üzerinde yapılan manipülasyonları gördünüz. Maalesef aynı karanlık zihniyetin sahipleri, Türkiye'nin artık IMF'ye muhtaç olacağını, IMF ile yeni bir program imzalaması gerektiğini söylemeye başladılar. Hedef Türkiye'yi bağlamak, ayaklarına pranga vurmaktır. Hiç heveslenmesinler. Türkiye, bir daha asla IMF'ye muhtaç olmayacak, kapısına gitmeyecek, kendi kendine yeterli bir ekonomi olacaktır. Ekonomik olarak güçlü olmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Çok az bir millete nasip olacak başarıyı elde ettiklerini, şimdi hedeflerinin cumhuriyeti daha da ileriye götürmek ve daha güçlü hale getirmek olduğunu anlatan Kurtulmuş, bu uğurda mücadele ettikçe ayaklarına çelme takmak isteyenlerin çok olduğunu ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bu millet birlik ve dirlik içinde, beraberlik içerisinde yan yana geldi, omuz omuza geldi, bütün bu zorlukları bertaraf etti. Şimdi yine önümüzü kesmeye çalışacaklar. Büyük bir milletiz, büyük bir devletiz, büyük bir ülkeyiz. Tabii ki bizim karşı karşıya kaldığımız tehditler büyük olacak, onların hepsini Allah'ın izniyle yenip, aşıp geçeceğiz. Bütün bu süreçlerde millet bizi yalnız bırakmadı. Bütün bu süreçlerde, millet hep demokrasiden yana, milli iradeden yana oldu. Milletimize şükran borcumuz var. 15 Temmuz gecesinde 'Ya Allah Bismillah Allahuekber' diyerek sokakları dolduran milyonlarca kardeşimize şükran borcumuz var. Evlerinde sabaha kadar dua eden insanlara şükran borcumuz var."

Sibaş işçilerinden Kadınlar Günü yürüyüşü Ekonomi Türk Akımı Sırbistan'a uzandı Ekonomi Eximbank ve QNB Finansbank iş birliği ile yeni finansman paketi! İşte içeriği Ekonomi Vatandaş 5 aydır dolar alıyor! Dolar yükselir mi? (8 Mart 2019 Cuma euro dolar kurunda son durum ne) Ekonomi