Üreticilerde ikinci kriz tedirginliği

Rusya ile İdlib konusunda yaşanan gerilim tarımın ve turizmin başkentinde tedirginliğe neden oldu. Geçmişte yaşanan uçak krizinde ağır darbe alan kentte üreticiler ve ihracatçılar, "bir krizi daha kaldıramayız" dedi, Rusya ile dostluk ilişkilerinin geliştirilmesini istedi.

Abone ol

Çok değil bundan bir kaç yıl önce işte böyle haykırmışlardı. Nedeni uçak krizi ve sonrasında Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlardı.

Şimdilerde Rusya ile İdlib konusunda yaşanan gerilim, uçak krizinde en ağır darbeyi alan Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, o zor günleri yeniden hatırlattı.

Hali hazırda girdi maliyetleriyle beli bükülen üretici, "bir krizi daha kaldıramayız" diyor.

Kentte olası kriz sebebiyle tedirginlik yaşanıyor. Yaşanabilecek sorunlara da dikkat çekiliyor.

Gazipaşalı üreticiler yetkilileri aklı selim olmaya çağırdı. Kadim dostluğun değil zedelenmesini, daha da geliştirilmesini istediler.

Uçak krizinde Rusya kapısını açan Vatan Partisi'nin Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, üreticilerin tedirginliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Türk Rus dostluğunun öneminin altını çizdi.

İl Başkanı, yaklaşan sezon öncesi turizm sektörünün de yaşayacağı sorunlara dikkat çekti. Hükümeti ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda uyardı.

ulusal.com.tr

Muğla Marmaris'te deprem Yurt Gazipaşa'nın eşsiz sahilleri imara açılıyor Yurt Eskişehir'de koronavirüs iddiası hakkında açıklama Yurt Tendürek'te kurtarma operasyonu Yurt