''Rusya ile birleşmeye hazırız''

Moldova’nın Transdinyester bölgesinin lideri Yevgen Şevçuk, Rusya'ya bağlanabileceklerini duyurdu. 10 yıl önce yapılan bir referandumda Rusya ile birleşme yönündebir karar çıktığını hatırlatan Şevçuk, birleşmenin gerçekleşmesinin Rusya'nın kararı doğrultusunda şekilleneceğini söyledi.

Abone ol

Moldova’nın doğu kısmında yer alan Transdinyester bölgesinin lideri Yevgen Şevçuk, Rusya istediği takdirde bu ülke ile birleşebileceklerini açıkladı.

1990'da bağımsızlığını ilan eden ancak bir çok ülke tarafından tanınmayan Transdinyester bölgesinin lideri Şevçuk, açıklamasında 10 yıl önce yapılan bir referandumu hatırlattı.

Referanduma katılanların büyük çoğunluğunun Rusya ile birleşme yönünde karar aldığını belirtti. Şevçuk, Rusya ile birleşmenin Rusya'nın kararına bağlı olduğunu söyledi.

Transdinyester yönetimi 1990 yılında bağımsızlık ilan etmiştir. Bölgede sosyalist bir yönetim mevcuttur. Bölgenin simgesi Marks ve Lenin'dir. Kendisine ait meclisi, ordusu ve polis teşkilatı vardır. Bulundukları bölgedeki Amerikan üssüne çeşitli saldırılarda bulunmuştur. Ancak ülke hem Birleşmiş Milletler hem de Rusya dahil olmak üzere bir çok ülke tarafından tanınmamaktadır.

ulusalkanal.com.tr

Clinton, gizli dosyaları Rusya'da unutmuş Dünya Rusya: ABD, Esad’dan özür diledi Dünya Romanya'daki deprem İstanbul'u salladı! Dünya Seattle'da AVM'ye silahlı saldırı: 5 ölü Dünya