AYM kararı beklenmeden ikinci kez ordudan çıkarıldı!

Fethullahçı örgütü tespit eden ilk isimlerden biri olan Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'a bir kez daha ceza verildi. Üçok, ‘belgede sahtecilik’ iddiasıyla aldığı ceza gerekçe gösterilerek, ordudan ikinci kez çıkarıldı.

Abone ol

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı Albay Zeki Üçok yargılandığı davalar nedeniyle ikinci kez ordudan çıkarıldı.

Üçok, Kayseri 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda ‘cemaat yapılanması’ iddialarıyla sürdürdüğü soruşturmada ‘hipnozla işkence yaptığı’ iddiasıyla hakkında açılan davada 7 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Cezası kesinleşince Albay Üçok, Eylül 2013’te Silahlı Kuvvetler'den çıkarıldı.

Kayseri’deki dava sürerken, Balyoz Davası’ndan da 16 yıl hapis cezası aldı. Karar, ordudan çıkarılmasındna 1 ay sonra Ekim 2013’te kesinleşti. Ancak Silahlı Kuvvetler bu kez sanıkların Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurular sonuçlanıncaya kadar işlem yapmama kararı aldı.

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuran Üçok, Balyoz ile ilgili kararı örnek göstererek ordudan çıkarılma kararının iptal edilmesini istedi.

Yargılama devam ederken Üçok, ‘belgede sahtecilik’ iddiaısyla açılan davadan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Askeri Yargıtay kararı Kasım 2014'te onayladı. Hukuki süreç devam ederken Anayasa Mahkemesi, bu davayla ilgili ‘adil yargılama hakkının ihlal’ edildiğine hükmetti.

Bu karar Üçok’a Silahlı Kuvvetlerdeki haklarını geri alma umudu doğurdu. Ancak bu umut kendisine 6 Nisan'da gönderilen yazıyla son buldu. Yazıda, daha önce ordudan çıkarılan Albay Üçok'a bir kez daha ordudan çıkarıldığı tebliğ edildi. Üçok karara tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Fenerbahçe'den Erdoğan'a mektup Gündem Türkler'den son uyarı Gündem Ağrı'da PKK propagandası Gündem Erdoğan: Avrupa Parlemanotusu ne karar alırsa alsın bir kulağımdan girer diğerinden çıkar Gündem