İsmi ilk kez bir soruşturma dosyasına yazıldı

Abone ol

Diyarbakır Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada Fethullah Gülen'in ismi ilk kez açıkça yazıldı, şüpheliler Gülen'den talimat almakla suçlandı. Paralel Devlet Yapılanması örgütü olarak adlandırılan soruşturmadaki 9 şüpheliden biri de Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşe Jale Saraç.

Fethullah Gülen'in ismi ilk kez bir soruşturma dosyasına açıkça yazıldı. Diyarbakır Üniversitesi'ndeki cemaat yapılanmasını araştıran savcılık akademideki örgütün Gülen'in talimatıyla faaliyet yürüttüğünü belirtti.

Rektör Ayşegül Jale Saraç ve 8 öğretim üyesini şüpheli olarak soruşturan Diyarbakır Başsavcılığı, örgütü Paralel Devlet Yapılanması olarak adlandırdı. Dosya dava açılması amacıyla görevsizlik kararı verilerek Ankara'ya gönderildi. Kararda "soruşturmanın YÖK tarafından yürütülmesi gerekir" denildi.

Soruşturma dosyasında rektör ve öğretim üyeleri; "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "görevi kötüye kullanma" ve "iftira" ile suçlandı. Örgütün Paralel Devlet Yapılanması'nın bir kolu olarak Fethullah Gülen'den gizli emirler aldığı ifade edildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre savcılık suç tarihi olarak 2009 yılı sonrasını gösterdi. Savcılık dönemin YÖK yöneticilerini de Rektör Saraç ve üniversite yönetimi hakkındaki şikayetlerin Danıştay'a gitmesini engellemekle suçladı.

Örgütün üniversitedeki imamı olarak belirtilen öğretim üyesi Y.Ö.'nün bizzat Gülen'den talimat aldığı ve PDY'nin tepesinden gelen emirlerle hareket ettiği belirtildi. Soruşturma dosyasında örgüt üyeleri hakkındaki yargı kararlarının üniversite içerisinde yok sayılmasına dikkat çekildi.

ulusalkanal.com.tr

VİP dinleme listesi Gündem Bekleyenlere duyurulur Gündem CHP, Erdoğan için soruşturma istedi Gündem CHP'den Dersim savunması Gündem