TGB'li öğrencilerin Soma eylemine dava açıldı!

Soma Katliamı'nı protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyelerine trajikomik bir dava açıldı. Gençler, Anayasa'daki eylem yapma haklarını kullandı. Ancak işgüzar savcı, gençlere "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı eylem" gerekçesiyle dava açtı. Savcı Cesur Aykul, hükümeti eleştirmenin suç olduğunu iddia etti.

Abone ol

Soma faciasında hayatını kaybeden işçiler için eylem yapan Türkiye Gençlik Birliği üyesi öğrencilere dava açıldı.

Maden faciasından bir gün sonra Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü'nde toplanan TGB'liler önce basın açıklaması yaptı. Ardından dikkatleri özelleştirme katliamına çekmek için oturma eylemi başlattı.

5 genç hakkında Kırıkkale Savcısı Cesur Aykul tarafından akıllara zarar bir iddianame hazırlandı.

İddianamede, gençlerin basın açıklaması yaptığı, slogan attığı ve bildiri dağıtarak oturma eylemi yaptığı anlatıldı. Savcı Aykul, gençlerin hükümet aleyhine basın açıklaması yaptığına dikkat çekti.

Savcı, gençlerin hangi eyleminin suç olduğunu ise belirtmedi. Mahkeme de Anayasal hakları görmezden gelerek bir sayfalık bu iddianameye dava açtı.

ulusalkanal.com.tr

Türk şoförden şok sözler Gündem Sur dibinde intihar Gündem Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan önemli açıklama Gündem Türk şoförler Erbil yolunda! Gündem