Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye kritik rapor!

Avrupa Birliği Maliye Bakanları toplantısından sonra yapılan açıklamada Türkiye ekonomisiyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yapıldı. Ekonomik istikrarsızlığa dikkat çekilen açıklamada, Merkez Bankası'nın siyasi baskılara göre politika belirlediği belirttildi.

Abone ol

Avrupa Birliği Maliye Bakanlarının her yıl düzenlediği 'Ekonomik ve Mali Diyalog Raporu"nun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Raporda,Türkiye ekonomisi ile ilgili olarak son dönemde yaşanan istikrarsızlıklar vurgulanırken bu yaşanan gelişmelerin belirsizlik ortamı yarattığı uyarısında bulunuldu.

Uyarılardan Merkez Bankası da nasibini aldı. Raporda Merkez Bankası'nın karar alırken siyasi baskılara göre karar alıp, politika belirlediği belirtildi.

Raporda,son yıllarda yapılan toplantılara Türkiye'den bakan düzeyinde katılımın olmamasına dikkat çekildi ve Türkiye'nin 2015-2017 dönemi için hazırladığı ekonomik reform programının, AB Komisyonu'nun kriterlerine uymadığı ifade edildi.

Türkiye'deki enflasyon ve cari açığa da değinilen raporda yüksek çıkan bu değerlerin, ekonomideki belirsizliği derinleştirildiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Vatan adayları Türkiye'nin dört bir yanında Gündem Doğu Perinçek Sakine Cansız cinayetini ve cinayetle başlayan süreci anlattı Gündem F tipi operasyon Gaziantep'e sıçradı! Gözaltılar var! Gündem Süleyman Demirel'in doktorundan açıklama geldi! Gündem