LGS 2. nakil sonuçları açıklandı

Liseleri Geçiş Sınavı’nın 2’nci nakil sonuçları açıklandı. LGS kapsamındaki ikinci nakillerde öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleşti.

Abone ol

Öğrencilerin heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sınavı 2’nci nakil sonuçları açıklandı.

Liselere Geçiş Sınavı’nda 3'üncü tercih olarak bilinen 2’nci nakil yerleştirme dönemi 21 Ağustos’ta sona ermişti. Öğrenciler sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenebilecek.

LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonucuna göre, öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleşti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, “Yerleştirme sürecinin merkezi yapılan kısmı başarılı bir şekilde tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Özer, özellikle 8’nci sınıf öğrenci sayısında yaklaşık 500 binlik öğrenci artışının sisteme aşırı yükleme yaptığını belirtti. Tüm illerdeki kayıt bölgelerinde her lise türünde yeterli kontenjan oluşturulmasıyla sorunun rahatlıkla çözüldüğüne dikkat çekti.

Bakan Yardımcısı Özer, ikinci yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için yapılacakları anlattı. Buna göre il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları başvuruları bugünden itibaren 26 Ağustos'a kadar alınacak. 28 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacak.

Özer, öğrencilerin, mesleki eğitime yönelimlerin giderek arttığının da altını çizdi. 2020’de mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısında geçen yıla göre yüzde 50'lik bir artış sağlandığını aktardı.

ulusal.com.tr

Ermeni komutan esir alındı Gündem Eski Kara Harp Okulu öğrencilerine FETÖ operasyonu: 22 gözaltı Gündem Bahçeli'den doğal gaz açıklaması Gündem Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bir "ANKA" daha teslim edildi Gündem