İranlı gazeteciler Obama'nın mektubunu Ulusal Kanal'a değerlendirdi

İranlı gazeteciler Amerika Başkanı Obama'nın İran Devrim Rehberi Ali Hamaney'e gönderdiği mektubu ve nükleer müzakereleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Amerika'nın ilk mektubu olmadığını bilgisini veren gazeteciler, Amerika bölgede İransız çözüm olmayacağını anladı" dedi.

Abone ol

İran Başkenti Tahran'da düzenlenen "basın ve matbuat fuarı"nda İran'ın önemli kalemleri Ulusal Kanal'a konuştu. Gündem Obama'nın Hamaney'e gönderdiği mektup ve bölgesel sorunlardı...

Gazeteciler, Amerika Başkanı Obama'nın İran Devrim Rehberi'ne mektup göndermesini "İran güçlü bir ülke olduğunu ve ABD'nin bölgede İran'sız çözüm olmayacağını anladığının göstergesi" olarak yorumlandı.

Cevan Gazetesi Siyasi Haberler Editörü Cevat Tekbiri, son mektubun doğrulanmadığı gibi yalanlanmadığınada dikkat çekti, "Mektuplar Devrim Rehberi Hamaney'in dünya siyasetide güçlü lider olduğunu gösteriyor" dedi.

Cemu Cem Gazetesi Başyazarı Muhsin Mendagari de mektubun nükleer müzakereler açısında önemine dikkat çekti.

İran Resmi Haber Ajansı Irna'nın yurt haberleri müdürü Ramazan Ali Yusufi de "bunun ilk mektup olmadığının" altını çizerek, "bölgede terörle mücadelenin İran olmadan olmayacağının ABD tarafından itirafı anlamına gelir "dedi.

Ve "Batı Asya Birliği"... İranlı gazeteciler Türkiye, İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan ittifakının zeminin hazır olduğunu düşünüyor.

Haber: Yakup Aslanulusalkanal.com.tr

Baskın istifa getirdi Dünya Köprüler yeniden kuruluyor Dünya Tarihi toplantıda gergin anlar Dünya Esad'dan önemli hamle Dünya