Mehmet Yılmaz, HSYK Başkan Vekili oldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili değişti. HSYK, bu görevin 2’inci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz’a devredilmesine karar verdi.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili değişti.

HSYK Başkanvekilliği görevine 2’inci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz getirildi.

12 Ekim 2014’de yapılan HSYK seçimlerinin ardından HSYK Başkanvekilliği koltuğuna 3’üncü Daire Başkanı Metin Yandırmaz oturmuştu. Yandırmaz sabah saatlerinde toplanan HSYK Genel Kurulu’nda başkanvekilliği görevini bıraktığı açıkladı.

Bunun üzerine Genel Kurul, HSYK 2’inci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz’ı başkanvekili seçti. 2010-2014 yılları arasında HSYK Başmüfettişliği görevini yürüten Mehmet Yılmaz, başkanvekilliği görevinin yanı sıra 2’inci daire Başkanı görevini de sürdürecek.

Metin Yandırmaz ise 3’üncü Daire Başkanı görevini devam ettirecek. Ergenekon davasında da şüpheli olarak adı geçen Yandırmaz, 12 Ekim’de yapılan HSYK seçimlerinde en çok oyu alan isim olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Hakkari'de şehit olan 2 polis ve 1 asker için Van'da tören düzenlendi Gündem Bomba ile dış siyaset! Gündem Suriye sınırında 2 PYD'li kadın terörist yakalandı Gündem Yargıtay'dan eski savcı Celal Kara hakkında yakalama kararı Gündem