İşte Türkiye'nin psikolojik haritası

Türkiye'deki, ruhsal rahatsızlıklar Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlar ile ortaya çıktı. 2009'da 3 milyon kişi kliniğe başvururken 2013’te başvurular 9 milyon kişiyi aştı. 9 milyon sadece hastanelere başvuranların rakamı. Ruhsal rahatsızlık yaşayıp sağlık kuruluşlarına başvurmayanları da düşünürsek durum pek iç açıcı değil...

Abone ol

Türkiye'nin "psikolojik haritası" ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı ruhsal rahatsızlıklar ile ilgili rakamları açıkladı. Hastalıktaki artış gözler önüne serildi. 2013’te kliniğe başvurular 9 milyon kişiyi aştı.

Veriler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklandı. Bakan, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine yanıt verdi.

Rakamlara göre 2009 yılandı 3 milyon kişi ruhsal rahatsızlık şikayeti ile sağlık kuruluşlarına başvurdu. 2013 yılında ise başvuranların rakamı 9 milyon 163 bin 101 kişiye ulaştı.

Rekor İstanbul ve Ankara’da. İstanbul’da 2009’da psikolojik rahatsızlık şikâyetiyle başvuranların sayısı 262 bin iken bu sayı beş yılda yaklaşık 6 kat arttı ve 1 milyon 500 bin sınırına dayandı. Ankara’daki artış ise altı katın da üzerine çıktı.

Türkiye nüfusu göz önüne alındığında psikolojik şikâyetlerle sağlık kuruluşlarına başvuranların oranı yüzde 12 olarak hesaplandı.

Bakanlık antidepresan tüketimiyle ilgili rakamları da verdi. Bu konuda da artış yaşandı.

ulusalkanal.com.tr

Yazı sağlıklı bir biçimde uğurlamak için öneriler Sağlık Ehliyet sınavında önemli değişiklik! Sağlık Okul sütünde tüberküloz! Sağlık Okullar ne zaman açılıyor? Sağlık