Suriye ses kaydında ilk gözaltı!

Suriye ile ilgili ses kayıtlarının yayınlanmasıyla ilgili Eski Polis Akademisi Öğretim Üyesi Önder Aytaç dün gece göz altına alındı. Aytaç, sabah saat 6'da serbest bırakıldı. Cemaatin kasası olduğu iddia edilen Mustafa Öcal ve Mehmet Baransu'nun ise Amerika'ya kaçtığı iddia edildi.

Abone ol

Suriye'ye savaş açılması ile ilgili ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından, Ankara'dan göz altı haberi geldi.

Polis Akademisi Eski Öğretim Üyesi Önder Aytaç, dün gece Ankara'da göz altına alındı. Aytaç'ın geçtiğimiz günlerde Süleyman Şah Saygı Karakolu'na saldırı ile ilgili yorumlarının göz altına alınmasına gerekçe gösterildiği belirtildi.

Aytaç, ifadesinin alınmasının ardından bugün öğle saatlerinde serbest bırakıldı.

Taraf Yazarı Mehmet Baransu'nun durumu ise tartışma yarattı. Baransu'nun Amerika'ya kaçtığı iddia edildi. İddia, Baransu'nun twitter hesabından New York'a uçtuğunu söylemesiyle gündeme geldi. Baransu, daha sonra art arda çelişkili tweetler attı.

Fethullahçı Eski Polis Şefi ve Taraf Yazarı Emre Uslu da yurt dışına kaçtığı iddia edilen isimler arasında. Uslu bir hafta önce Belçika'nın Brüksel'e gitmiş ve "Seçimler için geri döneceğim" demişti. Emre Uslu'nun yurt dışında bulunduğu için göz altına alınamadığı öne sürüldü.

Cemaatin kasası olduğu iddia edilen Mustafa Özcan da bir hafta önce Brüksel'e kaçmıştı.

Öte yandan Başbakan'ın avukatları Önder Aytaç ve Emre Uslu hakkında attıkları tweetler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Ankara Başsavcılığı'na sunulan dilekçede Suriye ile ilgili ses kayıtları hakkındaki açıklamalara dikkat çekildi.

ulusalkanal.com.tr

Yayın yasakları başlıyor Gündem İzmir'de İşçi Partisi'ne önemli destek Gündem İşçi Partisi adaylarını çekmedi, çekmeyecek Gündem “O toplantı Yüce Divan'lık“ Gündem