Koncuk: Rakamlar sıkıntılı tabloyu ortaya koymuştur

Türkiye-Kamu Sen Eylül ayı asgari geçim rakamlarını açıkladı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin geçim sınırı 4 bin 729 Lira olarak hesaplandı.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2016 Eylül ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı.

Buna göre, enflasyonun yükseldiği ayda açlık sınırı rakamları da arttı. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim sınırı ise 4 bin 729 Türk Lirası olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Eylül 2016 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 332 Türk Lirası olarak hesaplandı.

Araştırmaya göre, bir memur, ortalama maaşının yüzde 66’sını yalnızca gıda ve barınma ihtiyaçlarına harcamak zorunda kalıyor. Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının yüzde 33’ü kalıyor.

Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için maaşından geriye yalnızca 914 Türk Lira kalıyor.

Açıklanan rakamları Ulusal Kanal’a değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Genel Başkan İsmail Koncuk, “Asgari geçim endeksi sonuçları Eylül ayında da mevcut sıkıntılı tabloyu ortaya koymuştur” dedi.

Yaklaşan kış mevsiminde harcamaların daha da artacağına dikkat çeken Koncuk, hükümetin memurların sorunlarına eğilmesi gerektiğini söyledi.

Haber: Emek Kaynak

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Maden ocağında göçük: Yaralılar var Ekonomi Vatandaşı ilgilendiren haber: O saat uygulaması değişti Ekonomi Merkez Bankası'ndan açıklama Ekonomi Ankara Ticaret Odası’nda 11 yönetim kurulu üyesinden 9’u istifa etti Ekonomi