12 bakanlıkta atama depremi

Çoğu Maliye Bakanlığı olmak üzere 12 bakanlıkta genel müdür, genel müdür yardımcılıkları, başmüfettişlik gibi çok sayıda üst düzey yöneticiler görevden alındı, yerlerine yeni isimler atandı.

Abone ol

17 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından devlet kurumlarındaki görevden alma dalgaları, 12 bakanlığın üst düzey yöneticilerine sıçradı. Bakanlıkta genel müdür, genel müdür yardımcısı, başmüfettiş düzeyindeki yöneticiler görevden alındı.

Operasyon en yoğun Maliye Bakanlığı'nda yaşandı. Genel Merkez başta olmak üzere Bursa, Kahramanmaraş, Mardin ve İzmir'de genel müdürlük düzeyinde yeni atamalar yapıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığında ağırlıklı olarak Başmüfettişler görevden alındı. İçişleri Bakanlığında açık bulunan Ankara Vali Yardımcılığına, Eski Döşemealtı Kaymakamı Süleyman Hürrem Aksoy atandı.

Kalkınma Bakanlığında, Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan, Bakanlık Müşavirliklerine de Mustafa Kölmek ve Mustafa Şahin getirildi. Millî Savunma Bakanlığında 6 yedek subay askerî hâkim Askerî Hâkimler Kanunu'na göre İstanbul, Şınrak ve İzmir'deki görev yerlerine atandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nda da görevden alma dalgaları yaşandı.

ulusalkanal.com.tr

Bakan'dan 1 Mayıs eleştirisi Gündem En mutlu şehir ölüm oranında 2. çıktı Gündem Berkin Elvan davasında önemli gelişme Gündem “BDP ilçe binasında bomba eğitimi aldım“ Gündem