Tahir Elçi'nin cenaze töreni PKK şovuna dönüştürülmek istendi: Apo flamaları taşındı, PKK marşı okundu

PKK'lıların polise saldırısından sonra çıkan çatışmanın arasında kalarak hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, son yolculuğuna uğurlandı. Elçi'nin cenaze töreni terör örgütünün şovuna dönüştürüldü. Cenaze töreninde PKK marşı okundu, Öcalan flamaları taşındı. Törende sürekli "PKK İntikam" sloganları atıldı.

Abone ol

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi PKK'nın şehirlere taşıdığı eylemlerini bu sözlerle eleştirmişti. Eleştirdiği o eylemlerinden birinde, PKK'lıların polise yönelik saldırısında çatışmanın ortasında kalarak hayatını kaybetti. Aynı PKK, Elçi'nin cenzesini de "örgüt şovu" için kullanmaya çalıştı.

Elçi'nin cenazesi sabah saatlerinde Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morgundan alınarak bir süre omuzlarda taşındı. Töreninin yapılacağı Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçildi. Elçi'nin cenazesi morgdan çıktığı sırada üzerinde ayet yazan örtü ve Diyarbakır Barosu'nun flaması bulunuyordu. İlerleyen dakikalarda tabutun üstündeki örtüler kaldırıldı yerine PKK bezi konuldu.

Yürüyüş sırasında Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu Türkçe ve Kürtçe, 'Seni unutmayacağız' yazılı pankart taşındı. Daha sonra Elçi'nin tabutu cenaze aracına konuldu.

Elçi için, Koşuyolu Parkı'ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde cenaze töreni yapıldı. Törende Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve 80 ilin baro başkanları da yer aldı.

Cenaza töreninde PKK flamaları, Abdullah Öcalan posteri açıldı. Anıt alanında ise PKK marşı okundu.

Sık sık çocukları Arin ve Nazelin'e sarılarak gözyaşları döken Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, kısa bir konuşma yaptı.

Törene katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise konuşmanının büyük bir bölümünde devleti hedef aldı. Demirtaş'ın konuşması "PKK İntikam" sloganlarıyla kesildi.

Konuşmaların ardından Elçi’nin cenazesi Bağlar İlçesi’ndeki Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü.

Cenaze konvoyunun geçiş yapacağı güzergah üzerinde güvenlik güçleri zırhlı araçlarla önlem aldı.

Elçi için Yeniköy Mezarlığı Camisi'nde cenaze namazı kılındı. İkinci törene, ABD Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht de katıldı.

Buradaki törende de PKK flamaları ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayraklarını taşındı. 2012 yılından bu yana Diyarbakır Barosu Başkanlığını yürüten Elçi, Yeniköy Mezalığı'nda defnedildi.

ulusalkanal.com.tr

Dilek Doğan'ı vuran polisin 26.5 yıl hapsi isteniyor Gündem İstanbul Emniyeti'nden 'Elçi'ye tehdit tweet'i' açıklaması Gündem TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? Gündem Boğaziçi Üniversitesi'nde skandal kutlama Gündem