'Türkiye'den toprak alınmalı'

Türkiye, Amerika'nın iç siyaset malzemesi haline geldi. Amerika'da önümüzdeki yıl yapılacak Başkanlık seçimi adaylarından Senatör Rand Paul "Kürdistan'a vermek için Türkiye'den toprak alma" vaadinde bulundu. Eski CIA Başkanı, Irak ve Afganistan işgallerinin mimarlarından çuvalcı general David Petraeus ise "Öcalan'a hayranlık duyduğunu" söyledi

Abone ol

Amerika'da Başkan adayı oldu, hedefine Türkiye'yi koydu.

Cumhuriyetçi parti üyesi, okyanus ötesinden gözünü Türkiye topraklarına dikti.

Amerika'da önümüzdeki yıl yapılacak Başkanlık seçimi adaylarından biri olan Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, dikkat çeken bir seçim vaadinde bulundu. Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğini söyleyen Paul, yeni bir ülke sözü verdi. Bu sözü gerçekleştirmek için ise Türkiye'den toprak alacağını söyledi.

Breitbart News'e konuşan Cumhuriyetçi Parti Üyesi Rand Paul, Amerika'nın bugüne kadar verdiği desteğin yeterli olmadığını, Kürtlerin IŞİD karşısında daha fazla silahlandırılmaları gerektiğini söyledi.

Amerika'nın silah yardımlarının doğrudan Kürtlere ulaştırılması gerektiğini belirten Senatör, Kürtlere kendi devletlerini kurma imkânını tanınması gerekir dedi.

Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğini belirterek yeni bir ülke sözü veren Paul, Kürtleri bu sayede istedikleri gibi savaşmaya yönlendirebileceklerini kaydetti.

"İnanıyorum ki kendi ülkelerini vaat edersek onlar ölümüne savaşırlar. Bunu söylemek gerçekleştirmekten elbette daha kolay" diyen Senatör Paul, Kürdistan sınırlarını çizmek için Türkiye, Irak ve Suriye'den toprak alınması gerektiğini" söyledi.

Kürdistan temelli bir açıklamada eski CIA Başkanı, Irak ve Afganistan işgallerinin mimarlarından çuvalcı general David Petraeus'tan geldi.

Irak Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen Süleymaniye Forumu'nda konuşan Petraeus YPG'ye ve Öcalan'a övgü yağdırdı. "YPG karada muazzam bir savaş verdi" diyen Petraeus, silah bırakma çağrısı nedeniyle Öcalan'a hayranlık duyduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Ferguson'da olaylar dinmiyor! 2 polis vuruldu! Dünya İkinci haftada hedef ulaşıldı! Dünya Avrupa Birliği krize hazırlanıyor Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan sert yanıt Dünya