Türkiye'yi suçladılar!

Dünya Fransa'daki saldırılara kilitlenmişken, "kadın zanlı saldırıdan önce Türkiye'ye gitti" iddiası gündeme bomba gibi düştü. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, market saldırganı Colulibaly'nin imam nikâhlı karısının önce Türkiye'ye, buradan da Suriye'ye geçtiğini duyurdu. Anadolu Ajansı, MİT'in Türkiye'ye giriş yapan Hayat Boumeddiene'i adım adım takip ettiğini ve bilgileri Fransa ile paylaştığını yazdı.

Abone ol

Fransa yakın tarihinin en büyük saldırısıyla sarsılırken, "kadın zanlı Türkiye'ye kaçtı" iddiası bir anda gündemde öne çıktı.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'in haberi dikkatleri Türkiye'ye çevirdi.

Reuters, Fransa'daki saldırılarla bağlantısı olan kadın zanlının olaylardan kısa bir süre önce Türkiye'ye geldiğini buradan da Suriye'ye kaçtığını yönünde bir haber yayınladı.

Habere göre, market baskınında ölü ele geçirilen Amedy Colibaly'nin imam nikâhlı karısı Hayat Boumeddiene 2 Ocak'ta Madrid'ten İstanbul'a geldi. 8 Ocak'ta ise Şanlıurfa üzerinden Suriye'ye geçti. 9 Ocak'taki dönüş biletini de kullanmadı.

Amerika merkezli haber ajansı Associated Press de, Reuters'in iddiasını güçlendiren bir haber servis etti. Bir Türk istihbarat yetkilisine dayandırılan haberde; "Türk yetkililer kadın zanlının saldırıdan günler önce Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiğini biliyor" ifadelerine yer verildi.

Peş peşe yayınlanan haberlerin ardından Anadolu Ajansı da bir haber yayınlandı. Haberde, MİT'in kadın zanlıyı Türkiye'de takip ettiği, herhangi bir talebi olmamasına rağmen Fransa'nın konuyla ilgili bilgilendirildiği kaydedildi.

Habere göre, Fransız istihbaratı fotoğraflarını yayınlayarak vatandaşlarından yardım istediği 26 yaşındaki kadın ile ilgili Türkiye'den bir talepte bulunmadı. MİT bu nedenle gözaltına almadığı kadını Suriye'ye geçene kadar takip etti ve Fransa'yı da bu konuda bilgilendirdi. Fransa istihbaratı ise ülkesinde aradığı kadın ile ilgili bu kritik bilgiyi dikkate almadı.

MİT'in Fransa'yı uyardığını Başbakan Davutoğlu da doğruladı. Paris'e hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, İstihbarat paylaşımına vurgu yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Kıbrıs Türklerinden Yunanistan'a tepki! Gündem Bahçeli'den dikkat çeken açıklama Gündem Onlar da geliyor! Gündem "Kadın polisi öldürdüm" Gündem