TGB 5. Olağan Genel Kongresi başladı

TGB 5. Olağan Genel Kongresi, Ankara Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda başladı. Kongrenin açılış konuşmasını, TGB Genel Sekreter Vekiligörevini yürüten Okan Özkan yaptı.

Abone ol

TGB 5. Olağan Genel Kongresi, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce gencin katılımıyla başladı. Kongreye, Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan,Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Tarihçi Yazar Mustafa Solak, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, Müzik Eğitimcileri Derneği Başkanı Refik Saydam, Ulusal Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın Karataş, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Can Türk, Eğitim İş Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Hızır İnankatıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını TGB Genel Sekreter Vekili görevini yürüten Okan Özkan yaptı. Kongrenin divan başkanlığına ise TGB 4. Dönem Genel Başkanı Cem Dikmen seçildi. Açılış konuşmasını yapan Özkan, “Kongreler 150 yıllık vatansever ve devrimci mücadeleler açısından önemli devrim ve atılımları beraberinde getirmiştir. Erzurum ve Sivas Kongreleri Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının o mücadeleyi yönetmesini ve Cumhuriyet Devrimimizi beraberinde getirmiştir. 5. Olağan kongremizin de açtığı yolda gösterdiği hedefte atılımlar gerçekleştirmesini temenni ediyorum” dedi.

“AÇTIĞI YOLDA, GÖSTERDİĞİ HEDEFE”

TGB 5. Dönem Genel Başkanı ve kongrenin divan başkanlığını yürüten Cem Dikmen “Kongremize açtığı yolda gösterdiği hedefe sloganını koyduk. Bu bir kararlılıktır. TGB kuruluşundan itibaren bir gün bile bu kararlılığı terketmedi. Ülkemiz şu anda 75 yıllık bir savaşın sonuna yaklaşmaktadır ve ne mutlu bize ki bu mücadelesinde yalnız değildir.Artık Türkiye kendi yarattığı mücadele azmiyle beraber diğer ülkelerle yakınlaşıyor ve Dünya yeni bir düzene doğru gidiyor” dedi.

TGB’nin yürüttüğü kararlı mücadelenin önemini vurgulayan Dikmen “Bu kararlılık dünyanın jandarmalığını yapanları yıkmanın kararlılığıdır. Bu mücadele ne mutlu ki bizim on yıllardır verdiğimiz mücadeleler sonucunda başarıya ulaşıyor.Dünyamız eğer bir barışa ve huzura kavuşacaksa, bu bütün insanlık bir aile gibi yaşayınca gerçekleşecek. Biz yaratmak istediğimiz bu toplumun bir örneğini TGB içinde yarattık. TGB’nin, içindeki küçük aileyi bütün Türkiye’de inşa etme kararlılığı bu kongrededir” ifadelerini kullandı.

“TÜRK GENÇLİĞNDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

Gençlerin mücadelesine destek vermek için kongreye Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da katıldı. Kongrede konuşma yapan Reyhan, “TGB önemli bir nesil yetiştirdi. Göreceksiniz bu nesil sizlerle birlikte geleceğe damgasını vuracak. Gerçek altın nesil TGB’nin yetiştirdiği nesildir. Vatanına, milletine bağlı bir nesildir. Ülkemizin geleceğinden hiç şüphemiz yok. Çünkü TGB’nin yetiştirdiği nesilden, Türk gençliğinden bir şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

Önceden TGB’nin genel merkezinde de görev almış olan Reyhan, “Geçmişte de olduğu gibi TGB de milletin ve ülkenin dara düştüğü bir ortamda kuruldu. TGB 2006 yılında kuruldu ancak çok öncesinden üniversitelerimizde hareketlenmeler vardı. O dönemde ABD’nin Irak işgali ve bölgeye topyekûn bir saldırısı vardı. Türkiye’de ise Büyük Ortadoğu Projesi’ni uygulayacak olan AKP ve FETÖ ittifakı iktidara geldi. Türkiye’nin bölünmesi ve Cumhuriyet’in yıkılması projesi başladı. Türk gençliği işte bu zor koşullarda tartışmaya başladı ve TGB ortaya çıktı. Örgütümüzün kurulmasının ardından 12 yıl 4 ay geçti ve biz bugün ne kadar doğru bir karar verdiğimizi görüyoruz. TGB Türkiye gençlik hareketi tarihinin doruğudur. Hepimiz yarattığımız eserle ne kadar övünsek azdır” dedi.

Gençlerin coşku ve kararlılığıyla başlayan kongre, fikir tartışmalarıyla devam ediyor…

tgb
Çekiç Güç'ün hedef aldığı komutan konuştu Gündem Marmara'da sıcaklıklar azalacak Gündem Sarıeroğlu "Adana pedal çeviriyor" etkinliğine katıldı Gündem Yunanistan'dan bazı kaçakların "geri itildiği" iddiası artıyor Gündem