Milli Savunma Bakanı Akar bayram namazını Aktütün'de kıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da sınırın sıfır noktasındaki Hakkari Aktütün üs bölgesindeydi. Akar, askerlerle bayramlaştı, yemek yedi. Akar, "Önümüzdeki günlerde terörü mutlaka sona erdireceğiz." dedi.

Abone ol

Sınırın sıfır noktasına gitti, terörle mücadele mesajı verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Hakkari'ye gitti.

Akar ve beraberindeki kuvvet komutanlarını Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve diğer yetkililer karşıladı.

Akar ve komutanlar buradan askeri helikopterlerle Irak sınırının sıfır noktasındaki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığına geçti.

Bin 700 rakımlı tepedeki komutanlıkta nöbetçilerden hudut tekmilini alan Akar’a bölgedeki faaliyetlere ilişkin brifing verildi.

Brifingin ardından Bakan Akar ve komutanlar askerlerle karavanadan yemek yedi.

Yemeğin ardından Mehmetçik'e hitap eden Akar, "Önümüzdeki günlerde terörü mutlaka sona erdireceğiz." dedi.

Bakan Akar ve komutanlar İkiyakalar bölgesinde devam eden Şehit Yüzbaşı Hasan Ülker Operasyonu’nu da yakından takip etti.

Operasyona ilişkin bilgi alan, direktifler veren Akar’ın bulunduğu birlikten de operasyon kapsamında destek atışları yapıldı.

ulusal.com.tr

Acemi kasaplar hastanelik oldu Gündem ABD’nin psikolojik savaş elemanı Rubin: Türkiye NATO için tehlikeli Gündem Çavuşoğlu USA Today gazetesine makale yazdı Gündem TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik Gündem